Ухапшене још четири особе због испаљивања зоље

Срна
Ухапшене још четири особе због испаљивања зоље

Бањалука - Припадници Министарства унутрашњих послова РС данас су привели још четири особе које се могу довести у везу са ракетним нападом на зграду “Аграма” у марту ове године у Бањалуци, потврђено је из МУП-а РС.

Како се наводи у саопштењу полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а  Републике Српске у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бањалука данас су у наставку истраге случаја испаљивања зоље на зграду „Аграм” у Бањалуци, привели и саслушали четири лица. У току је криминалистичка обрада и полиграфисање приведених лица.

Подсјетимо, Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је одређивање притвора за Александра Радића (42) из Челинца, а који је осумњичен да је у марту испалио зољу на пословну зграду “Аграм инвест” у Бањалуци. Да Радићу одреди притвор, предложено је Основном суду у Бањалуци.

“Осумњичени је заједно са за сада непознатим лицем или више њих, 30. марта око 23.40 часова, у  Улици Булевар српске сојске број 17, град Бањалука, из ручног ракетног бацача М-80, званог зоља, испалио ракету на пословну  зграду 'Аграм инвест' Мостар, филијала Бањалука”, казали су за “Независне” из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Притвор је предложен због опасности од бјекства осумњиченог, те бојазни да би боравком на слободи могао уништити или склонити трагове важне за кривични поступак.

Затражено је да буде приворен и да не би ометао кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, те због околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

Осим тога, ријеч је о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година, а које је, како кажу из Тужилаштва, посебно тешко обзиром на начин извршења и посљедице.

Оцијењено је и да би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда односно узнемирењу јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана