Ухапшена одговорна лица “Дјечије радости” из BiH и хотела “Алфа” из Јагодине

Срна
Ухапшена одговорна лица “Дјечије радости” из BiH и хотела “Алфа” из Јагодине

Београд - Јагодинска полиција ухапсила је одговорна лица удружења “Дјечија радост” из БиХ чији су иницијали А.Х. /31/ и М.Х. /52/ и одговорно лице хотела “Алфа” М.А. /30/ у вези са утапањем четрнаестогодишњег дјечака из БиХ.

Из МУП-а Србије саопштено је да су они ухапшени због основа сумње да су извршили тешка дјела против опште сигурности, а због сумње да је починио исто кривично дјело полиција интензивно трага за, такође, одговорним лицем хотела “Алфа” В.В. /31/.


Сумња се да су одговорна лица удружења пропустила дужан надзор над дјецом, као и да одговорна лица хотела нису примијенила мјере заштите на базену због чега се, како се сумња, утопио четрнаестогодишњи дјечак из БиХ.

Према налогу Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу, наводи се у саопштењу.

Београдски медији пренијели су да се дјечак из Тузле чији су иницијали Х.Р. утопио у уторак, 17. јула, око 22.00 часа у хотелу у околини Јагодине, гдје је са осталим ученицима из БиХ био гост хотела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана