Ухапшен Земунац због сумње да је починио низ пљачки у Бањалуци

faktor.ba
Ухапшен Земунац због сумње да је починио низ пљачки у Бањалуци

Бањалучка полиција расвијетлила је крађу око 50.000 КМ из Хришћанске адвентиситчке цркве и ухапсила Н. Н. (30) из Земуна, држављанина Србије.

Како пише портал “Фактор.ба” ради се о вишеструком повратнику у вршењу кривичних дјела.

Акцију кодног назива “Снимач” су реализовали припадници ПУ Бањалука заједно са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука, а осим за крађу из овог вјерског објекта, држављанин Србије се сумњичи и за крађе у средњим школама у Бањалуци, које су извршене у посљедње вријеме.

Бањалучка полиција преузела га је 9. августа, а дан раније га је ухапсила Гранична полиција у Сарајеву.

“Осумњичен је да је извршио девет крађа на подручју Бањалуке, а укупна штета је око 100.000 КМ. Од јуна до аугуста 2018. године проваљивао је у васпитно - образовне установе, вјерске објекте и друго”, казао је Дарко Новковић, начелник Сектора криминалистичке полиције у ПУ Бањалука.

Нађен је дио новца у разним валутама и предмети који могу послужити у кривичном процесу, а рад на овом предмету се наставља.

Представници Полицијске управе Бањалука изнијели су данас и статистичке податке за јул ове године, те је истакнуто да је забиљежено укупно 165 кривичних дјела, што је мање за 11,3 одсто у односу на упоредни период 2017. године.

Забиљежено је девет кривичних дјела против живота и тијела, од чега највише тјелесних повреда и све је расвијетљено. Није било разбојништава, а значајно су смањене крађе.

(Фактор.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана