Ухапшен Стефан Самарџија због убиства Дамира Остојића

nezavisne.com
Ухапшен Стефан Самарџија због убиства Дамира Остојића

Бањалука - Припадници Управе за организовани и тешки криминал МУП-а РС синоћ су на подручју Источног Сарајева ухапсили једно лице, осумњичено за убиство Дамира Остојића Шијана (43) у Бањалуци, потврдио је извор “Независних”.

Како АТВ сазнаје у МУП-у Републике Српске, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминал Министарства унутрашњих послова Републике Српске су слободе лишили Стефана Самарџију којег сумњиче за убиство Дамира Остојића. Сумња се да је Самарџија украо возило којим се убица довезао на мјесто злочина. Возило је послије пронађено.

Подсјетимо, више од 10 чаура пронађено је на мјесту убиства Остојића и рањавања његове супруге Сандре Јошић (40), а на које је ватра отворена из засједе, док су се ренџ ровером враћали кући!

Убица је, почетком септембра 2018, у Козарској улици, у бањалучком насељу Кочићев вијенац, вјероватно био сакривен иза дрвета, те је у моменту наиласка теренца са супружницима искочио и у њих сасуо рафал.

Детаљним прегледом терена, када се подвуче црта, закључује се да је нападач послије крвавог пира побјегао у оближњи шумарак, који ову улицу дијели од Улице Боланог Дојчина. У грмљу је, наиме, пронађен свјеж људски траг!

Више саговорника “Независних” потврдило је да много тога указује да је ријеч о ликвидацији с потписом мафије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана