Ухапшен Аустријанац поријеклом из Мркоњић Града

Срна
Ухапшен Аустријанац поријеклом из Мркоњић Града

Мркоњић Град - Држављанин Аустрије Дејан Вучковић (27) вишеструки повратник у вршењу кривичних дјела и прекршаја за којим је расписана потрага од стране Полицијске управе Мркоњић Град, ухапшен је у уторак у Прњавору.

Како је саопштено из ПУ Мркоњић Град, Д.В. се сумњичи да је 1. јануара на подручју ове полицијске управе починио више прекршаја јавног реда и мира. Два дана касније мјештанин га је пријавио да му је Вучковић,  који је поријеклом из Мркоњић Града, узео кључеве и опел вектру и није му вратио.

“Даљим оперативним радом је установљено да осумњичени користи возило BMW са регистарским таблицама за које постоје основи сумње да су фалсификоване”, наводе из ПУ Мркоњић Град додајући да је о свему обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Он се терети за кривична дјела утаја и фалсификовање исправе, а такође је надлежном суду поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка за прекршаје вријеђање, туча,  физички напад и ометање државних органа у вршењу јавних функција.

Он је предат на даље поступање Служби за послове са странцима, Теренски центар Бањалука, а како незванично сазнајемо и раније је имао забрану уласка у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана