Ученици у Теслићу се потукли због симпатије

Н. Б.
Ученици у Теслићу се потукли због симпатије

Теслић - Шеснаестогодишњак из Теслића завршио је са тешком повредом вилице када га је у средњој школи “Никола Тесла” у Теслићу ударио ученик (18), а двојац се наводно сукобио због заједничке симпатије, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у понедјељак за вријеме одмора у ходнику школе, а ученици су се наводно договорили о мјесту и времену окршаја.

- Средњошколци су се састали и наочиглед других ученика осамнаестогодишњак је шаком у главу ударио “супарника”. Након тога је отишао као да се ништа није десило, а сукоб је трајао неколико секунди - рекао је извор “Гласа Српске”.

Повријеђени шеснаестогодишњак је потражио помоћ у теслићком Дому здравља, а потом је због тежине повреда пребачен у добојску болницу “Свети апостол Лука”. Запослени у теслићком Дому здравља позвали су полицију, рекавши им да је малољетник повреде највјероватније задобио у тучи.

Полиција је испитала цијели случај, као и руководство школе.

- Тачно је да је један ученик напао другог. О свему смо обавијестили и Центар за социјални рад, као и родитеље ученика. Формираћемо комисију која ће утврдити одговорност учесника туче, након чега ћемо одлучити о висини казне, које иначе иду од смањења владања до искључења - рекао је директор у средњој школи “Никола Тесла” Вељко Јотановић.

Незванично сазнајемо да су обојица ученика и раније правили несташлуке у школи, а обојица су синови полицајаца.

У Полицијској управи Добој рекли су да раде на расвјетљавању случаја и да је у случај укључен тужилац за малољетнике Окружног тужилаштва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана