Убице Шијана побјегле аутом украденим у Сарајеву

Небојша Томашевић
Убице Шијана побјегле аутом украденим у Сарајеву

Бањалука - Аутомобил за који се сумња да га је користио убица Дамира Остојића званог Шијан (42) из Бањалуке украден је у Сарајеву, казао директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум.

Он је истакао да се овај случај може повезати са обрачуном криминалних група у регији и да то истражују.

Са тужилаштвом спроводимо интензивну истрагу. Аутомобил за који се сумња да су га користиле убице је пронађен и у њему је била аутоматска пушка, која је изгорјела. Возило је украдено прије мјесец и по - казао је Ћулум на јучерашњој конференцији за новинаре.

Напоменуо је да се на подручју РС посљедњих година десило неколико убистава, која се могу окарактерисати као “мафијашка”, али се не може рећи да је “Српска полигон за обрачун таквих криминалних група”.

- Нека дешавања и обрачуни у региону свакако преносе се и на РС. Нека од криминалних лица из тих случајева траже уточиште код нас. Имамо одређене информације да се дио безбједносно интересантних лица налази на простору РС. Радимо на томе - казао је Ћулум.

Према незваничним информацијама аутомобил, за који се сумња да га је користио убица Остојића, пронађен је запаљен у Пискавици код Бањалуке. Возило је изгорјело до непрепознатљивости, као и аутоматска пушка која је била у њему. Извор близак истрази је казао да ће пред вјештацима бити тежак задатак при проналажењу трагова убица на оружју и возилу.

Остојић је усмрћен 5. септембра недалеко од своје куће, када је убица на његов џип “ренџ ровер” испалио 15 хитаца у Козарској улици у Бањалуци. Том приликом тешко је рањена његова супруга Сандра Јошић (40). Убица је припремио сачекушу и из аутоматске пушке испалио рафал ка Остојићевом ауту када је успорио да скрене према кући у улици Душка Трифуновића. Након тога је побјегао кроз шибље и дрвеће према улици Боланог Дојчина, гдје га је вјероватно чекао саучесник. Остојић је усмрћен на лицу мјеста, а његова супруга Сандра је задобила више прострелних рана. Током истраге о овом случају полиција је испитала више од 100 особа, међу којима има и оних с “подебљим полицијским досијеом”. Убијени Остојић познат је полицији по кривичним дјелима.

Сандра Јошић

Сандра Јошић, која је рањена када је убијен њен супруг Дамир Остојић, још се налази на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Из ове установе, наводећи њене иницијале, саопштено је да је она тренутно свјесна и хемодинамски стабилна. Она је у оружаном нападу у којој је убијен њен супруг задобила прострелне ране руку и ногу, груди, а повријеђено јој је и лице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана