У акцији Парти 11 ухапшених

Срна
У акцији Парти 11 ухапшених

Брчко - У полицијској акцији кодног назива "Парти", усмјереној на сузбијање промета наркотичких средстава, ухапшено је 11 особа, а за једном се трага, рекао је шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић на конференцији за новинаре.

"Приликом претресања просторија које су користили за вршење кривичних дјела или просторија за које смо сумњали да могу сакрити предмете кривичих дјела, а у вези неовлаштеног стављања у промет и омогућавања уживања дрога, пронађено је око два килограма екстазија, око три и по килограма опојне дроге сканга, 20 грама опојне дроге кокаин", навео је Писић.

Реализација оперативне акције "Парти" почела је јуче у јутарњим часовима, а она траје и данас.

Писић је истакао да се нада да ће до краја дана све активности у вези са овом акцијом бити приведене крају.

"Одузето је више од 100 различитих предмета, одређена количина новца у различитим апоенима, еврима и маркама која потиче од продаје те опојне дроге", додао је он.

Писић је појаснио и да ће осам од 11 лица лишених слободе одговарати као организована група, док ће четири лица одговарати као лица која су то продавала на улици, односно на подручју Брчко дистрикта.

Активности јуче започете рађене су у сарадњи са Полицијском управом Бијељина, припадницима МУП-а Тузланског кантона и Агенцијом за истраге и заштиту, а по наредбама брчанског Основног суда и надзором Тужилаштва Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана