У Сарајеву се предао Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство Славише Крунића

У Сарајеву се предао Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство Славише Крунића 12.06.2019 23:28 | klix.ba

Бенеди Ђукановић за којим је била расписана потјерница због убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића предао се сарајевској полицији вечерас око 22 сата, потврђено је за klix.ba у МУП-у КС.

Ђукановић се вечерас предао у Полицијској станици Илиџа, а ускоро би требао бити предат на процесуирање Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Ђукановић је био у бјекству од 22. априла када су убијени Славиша Крунић и Жарко Павловић у Гламочанима, код Лакташа. У пуцњави је смртно страдао и нападач Жељко Ковачевић.

Ђукановић је био један од најтраженијих бјегунаца за којим је МУП РС-а расписао потјерницу. Сумњичи се за тешко убиство и покушај убиства. Посљедњи пут је виђен у ноћи убиства Крунића када га је полиција зауставила у Дервенти у оквиру рутинске контроле у бијелом Голфу 7 и пустила јер тада још није била расписана потјерница за њим.

Његовом саучеснику Емилију Балду раније је одређен једномјесечни притвор. За убиство Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића тренутно се као директни извршиоци сумњиче Ђукановић и Жељко Ковачевић који је убијен кобне ноћи.

Обдукцијом је утврђено да је у Крунићеву главу испуцано више метака, док је Павловић задобио повреде у грудном кошу. Нападач Ковачевић задобио је повреде стомака.

У оквиру истраге ухапшен је радник фирме “Секцтор секјуритија” Родољуб Гајић из Бање Луке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, за којег се сумња да је одавао информације осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди. Очекује се да ће након испитивања у ПС Илиџа, Ђукановић бити предат у надлежност МУП-а РС.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица