Тројица Бањалучана полупала кафић због губитка на коцки

Небојша Томашевић
Тројица Бањалучана полупала кафић због губитка на коцки

Бањалука - Милан Бајић (23), Драган (23) и Даниел (23) Вукелић из Бањалуке ухапшени су због сумње да су полупали кафић “Трач парти” у центру града и напали власника након што је један од њих изгубио новац на апарату за игре на срећу, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у недјељу послије поноћи, а насилници су каменицама и бејзбол палицама полулупали стакла и дио инвентара у локалу.

Према незваничним информацијама у инциденту је учествовало још неколико особа које су побјегле и још нису идентификоване. Извор близак истрази је испричао да су ухапшени младићи прије инцидента у ноћи између суботе и недјеље пили у кафићу, а један од њих повремено је играо на апарату за игре на срећу.

-”Коцкар” је у почео да лупа по апарату и галами па га је власник кафића више пута опомињао да се смири и да то не чини. Међутим, он није престајао већ је галамио  и говорио  да има право то да ради па је дошло до препирке између његовог друштва и власника кафића  - појаснио је извор “Гласа Српске”.

Додао је да је након тога власник локала младићима рекао да изађу напоље, али су они одбијали да то учине.

- Након тога им је запријетио да ће  позвати полицију и тако  је успио  да их  истјера. Тада се све смирило и изгледало је да ће се све завршити на томе. Међутим, послије двадесетак минута младићи су се вратили са још најмање пет или шест другова те су палицама и камењем полупали шајбе на локалу и побјегли. Након тога позвана је полиција која је брзо открила тројицу насилника - казао је наш извор.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да  двојицу Вукелића и Бајића терете за насилничко понашање, оштећење и одузимање туђе ствари.

- Полицији је пријављено да су непознате особе уништиле инвентар у једном угоститељском објекту у Бањалуци и повриједили власника. Исте вечери утврђено је да постоји сумња да су то починили Д. В, Д. В. и М. Б. који су и ухапшени - рекли су у полицији и додали да је  власник кафића упућен у Службу хитне медицинске помоћи.

Незванично сазнајемо да он није задобио озбиљније повреде и да му није ни била потребна љекарска помоћ.

Бране се са слободе

Дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци наложио је полицији да против осумњичених спроведе истрагу и да тужилаштву достави извјештај против њих за кривична дјела која су починили. Драган и Даниел Вукелић те Милан Бајић је након испитивања у полицији пуштен да се брани са слободе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана