Требињски мотоциклиста дугује 22.000 КМ за казне

Агенције
Требињски мотоциклиста дугује 22.000 КМ за казне

Требиње - Несавјесни мотоциклисти који под дејством алкохола угрожавају саобраћај и узнемиравају грађане Требиња у касним ноћним часовима правећи буку и ометајући јавни ред и мир, на требињским улицама праве и највише прекршаја, који се санкционишу, али се не могу наплатити.

Ових проблема су свјесни и у надлежној Полицијској управи Требиње, гдје су, како је на мјесечној прес-конференцији ове управе истакао начелник Жарко Лакета, само од маја до јула санкционисали на подручју Полицијске станице Требиње укупно 168 возача мотоцикала и мопеда.

“Возачима смо издали укупно 85 прекршајних налога и изрекли 18.640 марака новчаних казни, а само један мотоциклиста, иницијала М.Л., у посљедње је вријеме из саобраћаја искључен 12 пута, док је његов дуг за неплаћене казне до данас нарастао на 21.978 марака”, прецизирао је Лакета.

Лакета објашњава да је све до недавног усвајања новог Закона о основи безбједности саобраћаја полиција сваког овог прекршиоца закона уредно евидентирала, али већина њих, као по правилу, нису власници мотоцикала којима управљају, немају на себи никакве имовине нити су игдје запослени, тако да им се казне не могу ни наплатити.

“С обзиром на то да систем наплативости изречених новчаних казни не функционише, једино преостаје да се надамо да ће ове казне, према новом закону, ако се не плате у року од три године, замијенити за казну затвора, што би дјелимично ријешило проблем”, додаје Лакета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана