Требиње: Мајка изударана чекићем док је бранила сина

nezavisne.com
Требиње: Мајка изударана чекићем док је бранила сина

Требиње - Никола Вујовић звани Малац (31) из Требиња напао је у Херцеговачкој улици у овом граду Гордану Лаловић, такође из Требиња, ударивши је неколико пута чекићем, јер је она, у ствари, бранила сина Слободана, који је био мета Вујовићевог напада и све је у једном тренутку личило на сцене из драматичног филма.

Све се дешавало испред једног угоститељског објекта у Херцеговачкој улици, гдје је Вујовић чекићем напао Лаловића, али је ударио његову мајку док је покушавала заштитити сина.

Мотив напада, који се десио у понедјељак у послијеподневним часовима, засад није познат.

Како је потврђено у полицији наводећи иницијале нападача, Н.В. је вишеструки повратник у извршењу кривичних дјела.

У цио случај се умијешао још један младић иницијала Л.Б., покушавајући их раздвојити, али је и он добио ударац чекићем у главу и задобио повреде.

Након оваквог филмског заплета, неколико младића из сусједног угоститељског објекта је прискочило у жељи да одбране нападнуте, па је настао општи метеж, у коме је из кафане позвана полиција.

Након доласка полиције, будући да је и сам Вујовић добио батине, превезен је у Болницу Требиње, али се ни у возилу Хитне помоћи није смирио, већ је ударајући вјероватно песницама и ногама изазвао оштећења возила здравствене установе.

“Пријаву смо добили од НН лица, након чега је патрола одмах изашла на терен и у наведеној улици затекла неколико лица, од којих су повријеђени одмах превезени у просторије Службе хитне медицинске помоћи ради указивања помоћи. Полиција је наставила увиђај на терену и о свему обавијестила дежурног тужиоца”, казао је за “Независне” Жарко Лакета, начелник Полицијске управе Требиње.

Он додаје да је у увиђају пронађен и чекић којим је, према изјавама свједока, Н.В. нанио тјелесне повреде Г.Л. и Л.Б. Како сазнајемо, због лакших повреда Гордани и младићу Л.Б. који је притекао у помоћ је указана љекарска помоћ, али су нешто касније отпуштени на кућно лијечење.

Полицијски службеници Полицијске станице Требиње настављају рад на документовању овог кривичног дјела, укључујући и саслушања свих особа која су учествовала у овом догађају.

Не зна се, међутим, да ли је и Вујовић саслушан, јер је задржан у Болници Требиње, гдје га чувају припадници Јединице за подршку Полицијске управе Требиње.

Окружни тужилац је ово кривично дјело оквалификовао као наношење тјелесне повреде, а непознато је да ли ће након хоспитализације Вујовићу бити одређен и притвор, јер је једина информација из ове правосудне институције та да настављају рад на расвјетљавању свих околности овог дјела.

И док Тужилаштво ради свој посао, у Полицијској управи Требиње такође настављају сакупљати нове доказе, како би случај у потпуности био разријешен, па се и данас очекују нови детаљи у истрази о нападу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана