Трагедија у требињском насељу Мокри Долови: Младожења погинуо док је развозио сватове

Небојша Томашевић
Трагедија у требињском насељу Мокри Долови: Младожења погинуо док је развозио сватове

Требиње - Младожења Марко Анђелић (32) из Требиња погинуо је јуче ујутро када је “алфа ромеом” слетио с пута и ударио у стијену у насељу Мокри Долови, сазнаје “Глас Српске”.

Он је, како сазнајемо, развозио госте са своје свадбе. У несрећи су теже повријеђени Драгана Петровић и Марко Пејчић, а лакше Владан Чалија и Вук Марчетић. Трагедија, која је након славља у црно завила породицу Анђелић, десила се 40 минута иза поноћи. Према незваничним информацијама, Марко је након свадбе, која је одржана у требињском мотелу на излазу из града, повезао сватове кућама. Претпоставља се да је до несреће дошло када је несрећни младожења точком аутомобила закачио банкину у близини новоизграђеног кружног тока у Мокрим Доловима, слетио с пута и аутом се забио у стијену. Од силине удара аутомобила Анђелић је погинуо на лицу мјеста јер му је волан смрскао грудни кош. Повријеђени су превезени у требињски Дом здравља, гдје су Петровићева и Пејчић задржани. У болници смо сазнали да је Петровићевој у несрећи поломљено неколико ребара и повријеђена нога, док је Пејчићу ишчашен кук.

- Пацијенткиња Д. П. је стабилно и не очекујемо значајније компликације - казао је љекар на интензивној њези болнице у Требињу др Станко Буха.

Познаници страдалог младића и породице Анђелић кажу да је ова несрећа славље претворила у неописиву  жалост.

- Ово је туга до неба и нико не може да дође себи. Марко је из Београда дошао у Требиње како би се вјенчао у свом родном граду. Само неколико часова прије трагедије сви су се веселили и његова мајка је била пресрећна јер је добила снаху, а сада је најтужнија на свијету. За њим жали цијело насеље Горица - казао је један комшија Анђелића.

Додао је да је Марко кобне вечери требало да се врати по супругу након што одвезе пријатеље те да са с њом оде до своје породице у насељу Горица.

У Полицијској управи Требиње казали су да се несрећа десила у недјељу око 1.40 часова, а да ће њен узрок бити познат након истраге. Мјештани Мокрих Долова су истакли да је на мјесту на којем је погинуо Анђелић повећан број несрећа након изградње кружног тока јер се туда брзо вози.

Граничар

Гранични полицајац БиХ Јасмин Г. је погинуо, а његов колега С. С. теже повријеђен у саобраћајној несрећи која се десила јуче у мјесту Старагићи код Босанске Отоке. Према незваничним информацијама, граничари су у тренутку несреће ишли на посао, односно на преузимање смјене на граничном прелазу Нови Град. Увиђај су обавили службеници Полицијске станице Босанска Крупа, а детаљи о несрећи нису саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана