Tragedija u Sarajevu: Dječak izdahnuo majci i treneru na rukama

N. B.
Tragedija u Sarajevu: Dječak izdahnuo majci i treneru na rukama

Sarajevo - Nezapamćena tragedija desila se u sarajevskom hotelu “Resort hils” gdje je u četvrtak uveče preminuo osmogodišnji Luka B. iz Splita nakon skoka u bazen, a rezultati obdukcije pokazali su da je utapanje uzrok smrti.

Mališan, inače član akademije fudbala iz Splita “Srđan Mladinić” bio je smješten u hotelu zbog učešća na turniru “Šampion junior kup 2019”. U vrijeme tragedije na bazenu bilo je i druge djece, a u blizini su bili su i njegova majka i trener Srđan Mladinić, a mališan je navodno preminuo na njihovim rukama.

Luka je u jednom trenutku skočio u bazen, i prema tvrdnjama organizatora, u istom momentu doživio srčani udar. Izvukli su ga iz vode i počeli sa oživljavanjem, ali nažalost, dječak nije davao znakove života. Ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći. Ljekari su ga oživljavali dva sata.

U MUP-u Kantona Sarajevo naveli su da su obavili uviđaj i da rade na rasvjetljavanju slučaja, a Tužilaštvo KS naložilo je obdukciju koja je pokazala da je utapanje uzrok smrti.

Organizatori turnira rekli su da je smrt dječaka strašna tragedija.

- Prema mojim informacijama, riječ je o srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka i trener. Pokušali su da pomognu mališanu, ali nažalost, nije bilo pomoći - rekao je organizator turnira “Šampion junior kup 2019” Almir Prguda. 

Međutim, Joško Šerka, jedan od roditelja mladih fudbalera, tvrdi da nije istina da je dijete odmah izvučeno iz bazena.

- Dječak je bio potpuno modar kada je izvučen iz bazena, što znači da je u vodi proveo barem deset minuta. Ne znam ko se pokušava opravdati, ali sramota je da hotel sa pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu - kaže Šerka.

U hotelu “Resort hils” kratko su rekli da ne mogu davati izjave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana