Трагедија у Сарајеву: Дјечак издахнуо мајци и тренеру на рукама

Н. Б.
Трагедија у Сарајеву: Дјечак издахнуо мајци и тренеру на рукама

Сарајево - Незапамћена трагедија десила се у сарајевском хотелу “Ресорт хилс” гдје је у четвртак увече преминуо осмогодишњи Лука Б. из Сплита након скока у базен, а резултати обдукције показали су да је утапање узрок смрти.

Малишан, иначе члан академије фудбала из Сплита “Срђан Младинић” био је смјештен у хотелу због учешћа на турниру “Шампион јуниор куп 2019”. У вријеме трагедије на базену било је и друге дјеце, а у близини су били су и његова мајка и тренер Срђан Младинић, а малишан је наводно преминуо на њиховим рукама.

Лука је у једном тренутку скочио у базен, и према тврдњама организатора, у истом моменту доживио срчани удар. Извукли су га из воде и почели са оживљавањем, али нажалост, дјечак није давао знакове живота. Убрзо је стигла и екипа хитне помоћи. Љекари су га оживљавали два сата.

У МУП-у Кантона Сарајево навели су да су обавили увиђај и да раде на расвјетљавању случаја, а Тужилаштво КС наложило је обдукцију која је показала да је утапање узрок смрти.

Организатори турнира рекли су да је смрт дјечака страшна трагедија.

- Према мојим информацијама, ријеч је о срчаном удару. У критичном тренутку, осим друге дјеце, код базена је била његова мајка и тренер. Покушали су да помогну малишану, али нажалост, није било помоћи - рекао је организатор турнира “Шампион јуниор куп 2019” Алмир Пргуда. 

Међутим, Јошко Шерка, један од родитеља младих фудбалера, тврди да није истина да је дијете одмах извучено из базена.

- Дјечак је био потпуно модар када је извучен из базена, што значи да је у води провео барем десет минута. Не знам ко се покушава оправдати, али срамота је да хотел са пет звјездица нема службу чувања на базену - каже Шерка.

У хотелу “Ресорт хилс” кратко су рекли да не могу давати изјаве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана