Трагедија у Лакташима - Изгорјела док јој је муж правио доручак

nezavisne.com
Трагедија у Лакташима - Изгорјела док јој је муж правио доручак

Лакташи - Три црна гаврана у понедјељак су надлијетала наше насеље и одмах сам помислио - неко ће умријети. И десило се то: моја сестра од стрица, Нада Ратковић (60), страдала је у пожару.

То је за “Независне” јуче испричао Славко Ратковић из Гламочана, код Лакташа, гдје је у пожару на спрату своје куће страдала шездесетогодишњакиња, а њен супруг Дамир Гулдан је повријеђен док је покушавао да је спаси, у чему, нажалост, није успио.

Гулдан, којем су руке биле црне од гарежа, кратко је изјавио да је кобних момената правио доручак за супругу, те додао да ништа више не може коментарисати у вези са трагедијом која му се десила.

“Дамир је, кад је дошло до пожара, био у приземљу куће. Нада је психички болесна и више пута је покушавала да се запали. Али не знам како је сада ватра планула у кући”, прича нам Славко Ратковић.

Додаје да је Гулдан јуче ујутру док се у приземљу спремао да оде зарадити дневницу осјетио црни дим изнад куће, а када је отрчао на спрат изнад већ је било касно, јер је пламен био ухватио кревет на којем је Нада лежала.

“Чуо сам како један комшија виче да гори Дамирова кућа. По несрећи, када је ватра букнула то је довело и до нестанка струје па им је престала радити пумпа која доводи воду, тако да се ни пожар није могао гасити. Затим су дошли ватрогасци и угасили ватру”, истиче Славко Ратковић.

Додаје да је у настојању да спаси супругу и Дамир спалио своју косу, али његове повреде, срећом, нису опасне.

“Нада је дан прије него што ће изгорјети била расположена, видио сам је када је пила кафу. Обољела је психички у протеклом рату кад је изгубила брата. Увијек је неко био уз њу, углавном Дамир. Са Дамиром има троје дјеце. Најмлађи син је с њима, други им је у Аустрији, а кћерка им је удата у Београду”, рекао је Славко Ратковић.

Незванично сазнајемо да је Нада била пушач па је могуће да је изазвала пожар случајно цигаретом. Ипак, шта је узрок трагедије биће утврђено истрагом. Из полиције је јуче саопштено да су пожар локализовали ватрогасци из Лакташа.

“На лицу мјеста је извршен увиђај, а полиција ће предузети потребне мјере и радње с циљем утврђивања узрока пожара”, кажу из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана