Трагедија у Доњим Кадињанима код Лакташа: Радника убила струја у базену

Небојша Томашевић
Трагедија у Доњим Кадињанима код Лакташа: Радника убила струја у базену

Лакташи - Радник предузећа “Водовел базени” Мирсад Реџић (22) из Цазина погинуо је приликом радова у базену у дворишту викендице Тихомира Рожића у Доњим Кадињанима код Лакташа.

Несрећа се десила у уторак око 16 часова, а незванично сазнајемо да је Реџић настрадао од струјног удара који је највјероватније изазвао квар на пумпи за воду.

На мјесту несреће јуче није било никога, а капија викендице била је затворена. Мјештани Доњих Кадињана у невјерци препричавају овај догађај. Испричали су да су Реџић и његове колеге у вријеме трагедије постављали лајсне по ивици базена.

- У базену је било око десетак центиметара воде, која се накупила од киша. Реџић је стајао у базену у десетак центиметара дубокој води када је страдао. Вјероватно је на пумпи, која је била потопљена, дошло до квара који је изазвао струјни удар и усмртио младића. Жао ми је младића, а и власника викендице, јер човјек није крив, а трагедија га је страшно погодила - казао је један од мјештана Доњих Кадињана, не желећи да му помињемо име.

Додао је да је Реџићев колега одмах реаговао и превезао га у Дом здравља у Лакташима, али му није било спаса.

Мјештани Доњих Кадињана причају да је предузеће “Водовел базени” мјесецима радило на изградњи базена на имању Рожића и да су посљедњих дана започели са завршним радовима.

Из бањалучког Окружног тужилаштва, наводећи иницијале, потврђено је да је Реџић настрадао приликом извођења радова и уградње опреме за базен на викендици у Доњим Кадињанима.

- Увиђај је обавио дежурни тужилац Саша Лаботић са полицијским службеницима из Лакташа. Он је наложио истрагу и да буду урађена неопходна вјештачења ради утврђивања околности и узрока несреће - рекла је портпарол Тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић.

Тијело страдалог Реџића превезено је у Завод за судску медицину Републике Српске, гдје ће бити урађена обдукција ради утврђивања тачног узрока смрти.

Шок и туга

Запослени у фирми “Водовел базени” из Цазина кажу да су шокирани трагичном судбином радног колеге Мирсада Реџића.

- Не можемо да вјерујемо да је страдао. Туга велика, шта друго да кажем. Ово је велика трагедија за нас - кратко је кроз сузе рекао Реџићев радни колега, који се представио само именом Амел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана