Трагедија на рибњаку у Шпионици код Сребреника: Скочио у смрт

Невена Бунић
Трагедија на рибњаку у Шпионици код Сребреника: Скочио у смрт

Сребреник - Сеад Јахић (37) из Сребреника смртно је страдао након скока са метар висине у рибњак у Шпионици код Сребреника.

За сада није утврђен узрок смрти, односно да ли је приликом скока зарадио смртоносне повреде, пошто језеро није дубоко или се утопио у језеру.

Трагедија се десила у понедјељак увече у кругу узгајалишта риба “Лука”. Јахић је био са друштвом на обали и према причи очевидаца око 22 часа скочио је у воду. Пошто није испливао његови пријатељи су почели да га траже. Брзо су га пронашли, извукли из језера и позвали Хитну помоћ. Јахић је био у бесвјесном стању, али је давао знакове живота. Због тешког стања упућен је на Универзитетски клинички центар у Тузли, али је око 23.30 часова преминуо на путу ка болници.

У МУП-у Тузланског кантона (ТК) рекли су да су обавили увиђај на мјесту несреће.

- Радимо на расвјетљавању случаја. Још није познат узрок смрти преминулог мушкарца. Све указује на то да је ријеч о несрећном случају - казао је портпарол МУП-а ТК Изудин Шарић.

Прије само девет дана у језеру Бистарц код Лукавца утопио се Ф. Ф. (58) из Ђурђевика код Живиница.

Он је на језеру боравио с пријатељима. Ушао је у воду да се окупа око 20 часова и након тога му се изгубио сваки траг. Његови пријатељи су одмах обавијестили полицију. Спасиоци и рониоци су изашли на лице мјеста и кренули у потрагу. Тек након четири дана тијело је извучено из језера, које је на појединим мјестима дубоко и до девет метара.

Дјевојчица Х. О. (13) имала је више среће када је прије два мјесеца спасена од утапања у језеру Ђул код Језера.

Ученица седмог разреда ОШ “Вук Караџић” је након наставе учила да плива са сестром. У једном тренутку је потонула, а извукао ју је излетник који је роштиљао у близини. Превезена је у Универзитетски клинички у Бањалуци у бесвјесном стању. Њени витални органи су били отказали. Након више од мјесец успјешно се опоравила у овој здравственој установи.

Обдукција

По наређењу дежурног тужиоца Тужилаштва Тузланског кантона наређена је обдукција преминулог Јахића.

- Тачан узрок смрти ће показати обдукција. Узели смо изјаве свих свједока који су били на језеру те вечери - казао је портпарол Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана