Тинејџер пријетећи ножем отео 8.400 КМ

Н. Б.
Тинејџер пријетећи ножем отео 8.400 КМ

Бањалука - Тинејџер (17) из Бањалуке осумњичен је да је пријетећи ножем опљачкао маркет “Ас” у бањалучком насељу Старчевица, а недуго након пљачке ухватио га је полицајац, који није био на дужности.

Разбојништво се десило у суботу око 22 часа, када је маскирани малољетник упао у маркет и од раднице отео 8.400 КМ пазара, а потом побјегао. Лопова је уочио полицајац, који га је ухватио и задржао до доласка патроле, која је лопова ухапсила.

Код тинејџера је пронађен украдени новац, који је враћен у маркет.

- О свему је обавијештен тужилац за малољетнике, који је наложио да у кривичном поступку буду утврђене све околности разбојништва и да надлежном тужилаштву буде достављен извјештај - саопштили су у Полицијској управи Бањалука.

Додали су да истражују да ли је осумњичени малољетник повезан и са другим кривичним дјелима која су се десила на подручју Бањалуке.

А да је Старчевица постала насеље у којем све чешће малољетници краду свједочи и пљачка од прије десетак дана када су З. Ч. (14) и Н. Ш. (15) из Бањалуке упали у стан Босе Фрашто (90) у улици Рајка Боснића.

Они су непримјетно ушли у стан и закључали старицу у собу, а потом кренули у преметачину. Фрашто је дозивала помоћ, што их је преплашило, па су побјегли. Успјели су да украду само пуњач за мобилни телефон.

Полиција је брзо стигла и ослободила старицу, а недуго након тога идентификовали су разбојнике. У Полицијској управи Бањалука тада су рекли да малољетнике сумњиче да су и раније пљачкали старицу и тако јој украли укупно 1.200 КМ. Фрашто је “Гласу Српске” испричала да ју је З. Ч. неколико пута опљачкао и да га је једном ухватила како проваљује у стан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана