Тинејџер из Добоја пријетио шокером да би извукао мајку из затвора

Невена Бунић
Тинејџер из Добоја пријетио шокером да би извукао мајку из затвора

Добој - Тинејџер (17) из Добоја осумњичен је да је натјерао рођака Сабита С. (18) да слаже да нису опљачкали мјењачницу јер је на тај начин мислио да извуче своју мајку Мелиху С. (37) из затвора, која је организовала овај “поход”, сазнаје “Глас Српске”.

Малољетника терете да је са Небојшом К. (30) пријетећи ножем и шокером 14. септембра натјерао Сабита да да лажну изјаву адвокату. Њих двојица су пријављени Окружном тужилаштву у Добоју због спречавања доказивања. Према незваничним информацијама, они су натјерали Сабита да прије суђења промијени изјаву коју је раније дао полицији и тужилаштву.

Пријављени тинејџер, његова мајка Мелиха и њихов рођак Сабит осумњичени су да су у децембру лани опљачкали мјењачницу “Киа”, из које су украли 15.000 КМ, а ухапшени су у фебруару ове године. Мелиха је тада спроведена у тужилаштво, гдје јој је одређен притвор, док су њен син и Сабит пуштени да се бране са слободе. Сабит је полицији признао да је опљачкао мјењачницу са Мелихом и рођаком.

- Он је из тог разлога добио статус свједока у тужилаштву. То је наљутило Мелихиног сина, који се са пријатељем Небојшом К. састао са Сабитом на једном забаченом мјесту у Добоју. Ту су га, уз пријетњу да ће га убити, натјерали да наредног дана код адвоката каже да су га прије давања првобитног исказа полицајци тукли и тако навели да призна злочин. Сабит је урадио шта су насилници тражили од њега - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је мјењачница опљачкана у ноћи између 4. и 5. децембра, а осим седамнаестогодишњака, Мелиха С. је у планирању “пљачкашког похода” искористила и сина који има мање од 14 година. Сумња се да се тада Мелиха са синовима и Сабитом, коме је стрина, довезла на паркинг у близини мјењачнице. Како би свима направила алиби, она је са млађим сином отишла до Службе хитне помоћи жалећи се да јој је лоше, док су је старији и син њеног дјевера сачекали у ауту. Мелиха је рекла докторима да се не осјећа добро и зато је добила упутницу за болницу на претраге, гдје је отишла на преглед. За то вријеме, седамнаестогодишњак и Сабит С. су искључили уличну расвјету која је освјетљавала мјењачницу, те кроз прозор провалили унутра и украли око 15.000 марака. Након пљачке, малољетник и Сабит С. су је позвали телефоном, а Мелиха је аутом дошла по њих, па су се одвезли кући и подијелили украдени новац.

Експресна истрага

Због промјене исказа, полиција је покренула истрагу и брзо расвијетлила цијели случај.

- Осумњичене теретимо да су свједока у судском поступку, уз пријетњу употребе силе, навели да да лажни исказ - навели су у Полицијској управи Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана