Тинејџер и дјечак из Козарца пљачкали куће и цркву

Невена Бунић
Тинејџер и дјечак из Козарца пљачкали куће и цркву

Приједор - Тинејџер (16) и дјечак (12) из Козарца код Приједора осумњичени су да су опљачкали 11 кућа, два пословна објекта и цркву у овом мјесту, сазнаје “Глас Српске”.

У Полицијској управи Приједор рекли су да малољетнике терете да су тешке крађе починили до 20. до 29. септембра. Према незваничним информацијама, двојица лопова проваљивали су у куће чији власници бораве у иностранству или у објекте који су били затворени. На њиховој мети биле су и просторије локалног Фудбалског клуба Мраковица и Удружења жена “Камичани 2015” у Друштвеном дому у Камичанима.

- Двојац је проваљивао кроз прозоре које су разбијали, а потом би, након преметачине, крали разне вриједне предмете, од техничких уређаја до накита. Крали су све што су могли понијети, а у фудбалском клубу украли су лопте. Пошто живе у Козарцу, знали су у којим објектима и кућама нема власника - рекао је извор “Гласа Српске”.

Након што их је идентификовала, полиција је у њиховим кућама пронашла дио украдених предмета. Претпоставља се да су плијен намјеравали да продају.

Осумњичени тинејџер и дјечак терете се и да су од 8. до 26. септембра провалили у католичку цркву Блажене Дјевице Марије у Козарцу, звану “Мехмедова црква” или “Црква покајница”. И ту су разбили прозор, а оштетили су и врата. Након преметачине, изнијели су двије гипсане статуе Дјевице Марије, једну су оставили код оближњег крста код цркве, а другу бацили. У полицији су рекли да у овом случају малољетнике сумњиче да су починили кривично дјело оштећење или одузимање туђе ствари. Вриједност ствари за које се сумњиче да су их украли тек треба да се процијени.

Према незваничним информацијама, прије откривања ових случајева малољетници нису били познати полицији. Они се налазе на слободи и слиједи им испитивање.

Процедура

Осумњичени ће бити испитани у полицији у складу са Законом о заштити у поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

- На саслушању биће присутни бранилац, посебно обучени инспектори за рад са малољетницима, социјални радник, као и родитељи малољетника - навели су у Полицијској управи Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана