Таксисти пријетили клањем на путу до гробља

Невена Бунић
Таксисти пријетили клањем на путу до гробља

Теслић - Полиција трага за тројицом разбојника који су опљачкали и ножем лакше повриједили таксисту С. К. (44) из Тешња, од којег су тражили да их одвезе на сахрану у Укринице код Теслића, сазнаје “Глас Српске”.

Све се догодило у уторак предвече када су насилници у Јелаху ушли у такси рекавши да им треба превоз до гробља јер иду  на сахрану познанику. У почетку се нису понашали сумњиво, да би у једном тренутку тражили од возача да се заустави на сеоском путу, након чега су насрнули на њега.

- Ставили су му нож под грло и рекли: “Дај нам паре или ћемо те заклати!” Преплашени таксиста им је пружио новчаник са 200 КМ, а нападачи су му отели и мобилни телефон, као и кључеве аутомобила. Након узимања плијена изашли су из аута и побјегли - испричао је извор близак истрази.

Потресени таксиста је изашао из свог црног “голфа 5”, отишао до оближње куће и потражио помоћ. Укућани су позвали полицију и Хитну помоћ, који су убрзо стигли. Таксиста је збринут у Дому здравља у Броду са огреботинама по врату. До закључења овог броја “Гласа Српске” нападачи нису били ухапшени.

Такси превозници су често на мети насилника. Милан М. и Борис З. ухапшени су у марту прошле године због сумње да су у Бањалуци напали радника “Бел таксија” Милу Добријевића и флашом му разбили главу. Добријевић је тада “Гласу Српске” испричао да је све почело када је двојац од њега тражио да прати један аутомобил, те да  прође кроз црвено свјетло на семафору. Таксиста је то одбио, због чега су га ударали. Зауставио је возило и рекао им да изађу, али насилници то нису жељели, па их је таксиста попрскао бибер спрејом, након чега су изашли. Полиција их је ухапсила недуго потом јер су покушали да украду оближње возило.

Трагови

Полиција је прикупила све трагове из “голфа 5” који би могли открити разбојнике.

- Радимо на расвјетљавању овог случаја. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Добоју - навели су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана