Свједочење Богољуба Јовичића: Искочио из аута и побјегао отмичарима

nezavisne.com
Свједочење Богољуба Јовичића: Искочио из аута и побјегао отмичарима

Бањалука - Богољуб Јовичић рекао је у Окружном суду у Бањалуци да ноћима не може заспати, да пије лијекове и да се плаши свега откако је преживио напад, односно отмицу у фебруару ове године, када су га двојица нападача, како је изјавио, шутирали ногама док је лежао.

Богољуб Јовичић је то рекао на суђењу Слободану Шкрбићу (22) из Бањалуке и Огњену Јовичићу (18) из Трна, код Лакташа, а од којих се, по његовим ријечима, успио ослободити тако што је искочио из аутомобила којим су га возили.

Богољуб је испричао да га је 11. фебруара отео Шкрбић, а затим заједно с Огњеном Јовичићем претукао, и то због дуга од 150 марака, а који он не признаје.

“Шкрбић ме џетом пресрео у Трну, те почео да галами. Рекао ми је: 'Сада сам те ухватио и нећеш бјежати, улази у ауто, видјећеш своје'“, наводи Богољуб Јовичић.

Како је рекао у судници Окружног суда у Бањалуци, Шкрбић га је на силу угурао на задње сједиште возила.

“Потом је кренуо и телефоном позвао Огњена Јовичића и рекао: 'Ухватио сам овог малог, изађи да те покупим'“, рекао је Богољуб Јовичић.

Он тврди да га је Шкрбић одвезао до Гламочана, гдје је у возило ушао Огњен, а након тога су се одвезли до приједорске петље у Бањалуци.

“Шкрбић ме у возилу ошамарио, а када смо дошли на приједорску петљу зауставио је ауто, отворио врата и рекао да изађем. Ударио ме песницом. Извукао ме напоље, те су он и Огњен наставили да ме шутирају ногама док сам лежао. Био сам уплашен и ошамућен. И сада имам посљедице од тога”, тврди Богољуб Јовичић.

Потом су га, тврди, отмичари поново вратили у возило и рекли му да га возе у шуму у Мишин Хан, гдје ће га везати за дрво.

“Шкрбић је у возилу рекао да му сада, умјесто 150 КМ, дугујем 250. Огњен, који је сједио поред мене рекао је да извадим све из џепова па сам му дао новчаник са 50 марака, телефон самсунг и још 20 КМ које су биле мимо новчаника”, навео је отети мушкарац.

Како тврди, отмичари су му у једном моменту рекли да ће “сад видјети шта ће бити”, што га је уплашило.

“Бојао сам се и покушао сам изаћи из возила када су стали на пумпи у Драгочају, али ми нису дали”, рекао је Богољуб Јовичић и додао да се ослободио када је током вожње успио да отвори врата и искочи из аутомобила, а затим дође до бензинске пумпе и све пријави полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана