Судска полиција ФБиХ: Новковић није забранио преузимање ухапшених без медицинске документације

Судска полиција ФБиХ: Новковић није забранио преузимање ухапшених без медицинске документације 09.11.2018 16:42 | Агенције

Сарајево - Предсједник Врховног суда Федерације БиХ (ФБиХ) Милорад Новковић није донио наредбу којом забрањује федералној Судској полицији да од припадника МУП-а Кантона Сарајево преузима лица ухапшена у оквиру истраге о убиству двојице полицајаца без медицинске документације, саопштено је из Судске полиције ФБиХ.

У саопштењу се наводи да је, у складу са позитивним прописима Судске полиције ФБиХ, утврђена обавеза службеника судске полиције да, приликом примопредаје ухапшених од других полицијских агенција, преузима и одговарајућу медицинску документацију ако та лица имају видне повреде или се жале на друге здравствене проблеме.

"У складу са овим прописима, Судска полиција ФБиХ је поступала у свим досадашњим случајевима, што ће бити пракса и убудуће", истиче се у саопштењу.

Портал "Дневно" објавио је да је Новковић забранио Судској полицији ФБиХ да од припадника МУП-а Кантона Сарајево преузима лица ухапшена у оквиру истраге о убиству два полицајца без медицинске документације.

Исти извор наводи да је наредба услиједила након што је овај портал објавио узнемирујуће фотографије брутално испребијаних лица која су била приведена, а потом испитивана, мучена и испребијана од припадника МУП-а Кантона Сарајево.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица