Суђење специјалцима МУП-а РС: “Ауди” коришћен у пљачки продат за 2.400 КМ

Н. Б.
Суђење специјалцима МУП-а РС: “Ауди” коришћен у пљачки продат за 2.400 КМ

Бањалука - За само 2.400 КМ Наташа Мијатовић путем огласа је продала непознатом купцу “ауди А6” за који постоји сумња да је коришћен у пљачки 617.000 КМ на аутопуту Бањалука - Градишка.

Мијатовићева, из Пискавице код Бањалуке гдје је и продат аутомобил, била је јуче свједок републичког тужилаштва на наставку поновљеног суђења бившим специјалцима Владану Малићу (37), Горану Парашу (32) и Александру Поповићу (34) те њиховом помагачу Олегу Банди (35). Њима суде за оружану пљачку 617.000 КМ новца Уникредит банке из возила “Сектор секјуритија” на аутопуту која се десила 22. септембра 2015. године.

Мијатовићева је рекла да је путем ПИК огласа продала возило непознатом купцу без било какве документације јер му, како је испричала у суду, “нису требали папири већ само таблице”.

- На оглас ми се јавио купац и дошао у Пискавицу да види возило. Ауто тада није хтио да упали. Нисам знала име купца, који је имао око 40 година. Дао ми је новац, а ја њему кључ и таблице. Нисам знала коме и гдје је отишао ауто, све док ме послије није позвала полиција - рекла је Мијатовићева.

Тадашња трезорска службеница у Уникредит банци Госпа Тешић-Тодоровић испричала је да је кобног дана радницима “Сектор секјуритија” предала новац из трезора који је био спакован у осам кеса, и да једна врећа са новцем није била пуна па су је ставили у кофер са пуном врећом. Тако је један од осам кофера остао празан, али то није пријавила.

- Полиција нас је послије пљачке позвала на бројање новца који разбојници нису украли. Тај новац је “Сектор” уз полицијску пратњу вратио банци - казала је Тешић-Тодоровић.

Адвокат оптужених Јасминка Јовишевић рекла је након рочишта да није законито да се документација, која је ишла уз новац, врати раднику банке који је њу наводно негдје оставио у банци.

- Нити знамо која је то документација, шта је то враћено, нити шта је тај дан ишло. Нападачи нису ушли у трезор блинде, а како да вјерујемо да је новац уопште био у коферима - рекла је Јовишевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана