Suđenje Slobodanu Markoviću: Čoha na palici umanjila snagu udaraca

N. T.
Suđenje Slobodanu Markoviću: Čoha na palici umanjila snagu udaraca

Banjaluka - Čoha kojom je bila obmotana palica kojom je optuženi Slobodan Marković (57) iz Banjaluke napao i pretukao sugrađanku Biljanu Keserović mogla je da umanji jačinu udarca, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu vještak mehaničke struke Borislav Galić.

 

- Palica je od bukovog drveta dužine 73 centimetra konusnog oblika, a bila je obložena čohom koja je oko nje mogla biti obmotana dva puta. To amortizuje udarac, ali se ne može reći koliko - kazao je vještak Galić kojeg je angažovala odbrana optuženog Markovića.

Galić je na pitanje predsjednika sudskog vijeća Snježane Kudrić istakao da se pomenutom palicom ipak mogu nanijeti opasne povrede.

Markoviću se ponovo sudi za pokušaj ubistva Keserovićeve koju je prema optužnici brutalno pretukao u decembru 2016. godine. Njega je banjalučki Okružni sud  u septembru prošle godine osudio na pet godina zatvora zbog ovog slučaja, ali je tu presudu u maju ove godine ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na ponovno suđenje. Prema ukinutoj presudi Marković je Keserovićevu pokušao ubiti 5. decembra 2016.  godine kad je napao u podzemnoj garaži i brutalno pretukao drvenom palicom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana