Судији бањалучког суда пријетио силовањем и убиством

Небојша Томашевић
Судији бањалучког суда пријетио силовањем и убиством

Бањалука - Полиција је покренула истрагу против осуђеног нарко-дилера Милка Шарчевића (22) из Добоја због сумње да је пријетио судији бањалучког Окружног суда Сњежани Кудрић, сазнаје “Глас Српске”.

Извор близак истрази је казао да је Шарчевић пријетње изрекао  након изрицања пресуде којом је осуђен на пет година затвора због шверца наркотицима

- Према ријечима свједока он је више за себе казао да ће судију силовати па убити. Међутим те његове ријечи чули су судски полицајци и још неке особе које су се затекле у близини. Цијели случај пријављен је полицији, која је недавно започела да истражује тај случај - казао је извор близак правосуђу.

Према његовим ријечима као свједоци у овом случају већ су саслушани појединци који су чули поменуте пријетње.

Шарчевић је неправоснажно осуђен на укупно пет година и десет мјесеци, јер су му у изречену казну за шверц дроге од пет година урачунате и двије условне пресуде од по пола године затвора бог ранијих кривичних дјела. Условне пресуде претворене су му у затворске јер је починио ново кривично дјело за вријеме трајања услова. Заједно са Шарчевићем због шверца наркотицима осуђен је и Никола Ђурић (25) звани Сола и Солскјер из Добоја који је добио шест година робије.

Према пресуди они су током новембра 2017. године у таксију превезли око 300 грама марихуане и покушали да је продају Б. Р. у чему их је спријечила полиција. Након хапшења код Шарчевића је пронађена дрога, док је Ђурић бацио четири пакетића “траве”,  пакетић спида и седам таблета екстазија. Током истраге претресен је Ђурићевом стану у Видовданској улици у Добоју пронађено је још око 600 грама марихуане, 100 таблета екстазија, око 100 грама спида као и дигитална вага за прецизно мјерење.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске рекли су да ради заштите истраге не могу да одговоре на питања у вези са поменутим пријетњама судији. До закључења овог броја “Гласа Српске” бањалучки Окружни суд није одговорио на питања о том случају.

Шарчевићев адвокат из ранијег поступка Мирослав Ристић казао је да он није обавијештен па не може ни да га коментарише.

Други случај

Ово је други случај пријетњи носиоцима правосудних функција ове године. Огњен Бранковић из Бањалуке хапшен је у мају због сумње да је пријетио републичком тужиоцу Драгици Глушац у згради Врховног суда Републике Српске. Инцидент се десио након другостепеног рочишта у поступку против Бранковића и још пет особа осуђених на укупно 25 година затвора због трговине наркотицима. Очевици су испричали да је Бранковић  тужиоцу између осталог, тада рекао “Курво шта гледаш, марш тамо” и “запамтићеш ти мене, видјећеш”. Бранковић је осуђен на пет година затвора због шверца наркотицима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана