Страживук пријетње судији назвао шалом

Небојша Томашевић
Страживук пријетње судији назвао шалом

Бањалука - Синиша Страживук (49) из Бањалуке, судији бањалучког Окружног суда Сњежани Кудрић послао је више порука у којим јој је пријетио, али и говорио да се шали и да не мисли озбиљно, сазнаје “Глас Српске”.

Извор близак истрази је казао да је он током истраге ових пријетњи у полицији и код тужиоца признао да се дописивао са судијом порукама путем телефона рекавши да су размијенили више порука, али је истакао да је све била шала.

- Страживук се с Кудрићевом путем порука наводно дописивао више сати. Он је током истраге рекао да ништа није озбиљно схватио и да се ради само о шали, те да није мислио да пријети судији. Говорио је и да има одређених проблема, да пије неке лијекове и да није исправно размишљао - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, Страживук није могао да тачно објасни одакле му број од судије.

- Говорио је да се број може наћи на интернету. Међутим, у  његовом џепу смо нашли цедуљицу с бројем судије Кудрић - казао је овај извор.

Страживуку је јуче након саслушања у Републичком тужилаштву предложен једномјесечни притвор. Терете га за напад на судију и јавног тужиоца.

- Приједлог за одређивање ове мјере упућен је Окружном суду у Бањалуци због бојазни да би осумњичени могао да понови дјело или да утиче на свједоке и доказе - рекли су у тужилаштву.

Осумњичени је јуче предат у надлежност суда, али до закључења овог броја “Гласа Српске” судија га није саслушао.

Страживук је ухапшен у понедјељак у свом стану у бањалучком насељу Борик након што су пријављене његове пријетеће поруке. Приликом хапшења претресен је његов стан и одузет му је телефон. Судија Кудрић предсједава судским вијећем које води поступак против Страживука у предмету “Трезор” због оптужби да је починио више милионских разбојништава. Ово је други случај пријетњи судији Кудрић, која важи за једног од најбољих и која води неке од најтежих случајева организованог криминала. Милко Шарчевић (22) из Добоја недавно је оптужен због пријетњи судији Кудрић и против њега воде судски процес. Он је 16. јула, након што му је изречена пресуда којом је осуђен на пет година затвора због шверца дроге, у возилу судске полиције казао: “Сњежо је**ћу ти мајку, је*** ти Бањалуку”, а затим рекао “Сњежана Кудрић убићу те и силовати када изађем из затвора”.

“Трезор”

Синиша Страживук оптужен је у предмету “Трезор” због сумње да је је био дио седмочлане организоване групе која је од 2008. до 2011. године починила више разбојништава на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева.

Терете их да су украли готово два милиона марака. Између осталог оптужени су и за пљачку 1.035.230 КМ из Комерцијалне банке у центру Бањалуке. У овом предмету, осим њега, на оптуженичкој клупи су Милош Мрђан (42),  Јовица Караћ (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), као и Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана