Stravična nesreća kod Laktaša: Mladić sletio s puta i izgorio u automobilu

Nevena Bunić
Stravična nesreća kod Laktaša: Mladić sletio s puta i izgorio u automobilu

Laktaši - Tomislav Babić (23) iz Slatine izgorio je u “opel astri” nakon što se ovim automobilom zabio u betonski propust i zapalio u Velikom Blašku kod Laktaša.

Stravična nesreća desila se u u nedjelju oko tri časa, kada se mladić vraćao sa posla. U jednom momentu izgubio je kontrolu nad automobilom i zabio se u betonski propust za vodu pored puta. Istog trenutka “opel astra” se prevrnula, nakon čega je planula.

- Probudio me snažan udarac, a kada smo izašli napolje vidjela sam vozilo kako gori. Uslijedila je eksplozija, a dijelovi automobila letjeli su na sve strane. I ostali članovi moje porodice su izašli, a zbog ogromne vatre nismo mu uspjeli prići - rekla je jedna mještanka Velikog Blaška, koja nije željela da joj objavimo ime.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil je planulo jer je prilikom udarca u betonski propust pukao rezervoar za gorivo. Pošto je vozilo bilo vrelo, istog trenutka je došlo do požara.

Ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca, ali, nažalost, mladiću nije bilo pomoći. Automobil je izgorio i Babić u njemu. Vatrogasci su nakon gašenja požara morali rezati “opel astru” da bi izvukli ugljenisano tijelo mladića.

Policija je obavila uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Radenka Jankovića. U tom trenutku identitet nastradalog nije bilo moguće otkriti.

Na putu gdje se desila nesreća nije bilo tragova kočenja. Mještani Velikog Blaška kažu da je Babić bio momak za primjer i da je radio kao konobar u jednom kafiću u Laktašima.

- Znao sam i njega, a poznajem i njegovog oca. Velika je tragedija da se na tako strašan način okonča mladi život. Tomislav nije pio, bio je odgovoran i vrijedan momak - kazao je kroz suze jedan od mještana Slatine, odakle je Babić bio.

Obdukcija

U Zavodu za sudsku medicinu RS rekli su da su obavili obdukciju nastradalog, ali nisu željeli da daju više detalja.

- Tijelo je bilo ugljenisano, zbog čega je teško dati bilo kakve procjene ili nalaze u vezi sa stradanjem - rekli su u Zavodu za sudsku medicinu RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana