Стравична несрећа код Лакташа: Младић слетио с пута и изгорио у аутомобилу

Невена Бунић
Стравична несрећа код Лакташа: Младић слетио с пута и изгорио у аутомобилу

Лакташи - Томислав Бабић (23) из Слатине изгорио је у “опел астри” након што се овим аутомобилом забио у бетонски пропуст и запалио у Великом Блашку код Лакташа.

Стравична несрећа десила се у у недјељу око три часа, када се младић враћао са посла. У једном моменту изгубио је контролу над аутомобилом и забио се у бетонски пропуст за воду поред пута. Истог тренутка “опел астра” се преврнула, након чега је планула.

- Пробудио ме снажан ударац, а када смо изашли напоље видјела сам возило како гори. Услиједила је експлозија, а дијелови аутомобила летјели су на све стране. И остали чланови моје породице су изашли, а због огромне ватре нисмо му успјели прићи - рекла је једна мјештанка Великог Блашка, која није жељела да јој објавимо име.

Према незваничним информацијама, аутомобил је плануло јер је приликом ударца у бетонски пропуст пукао резервоар за гориво. Пошто је возило било врело, истог тренутка је дошло до пожара.

Убрзо су стигле екипе Хитне помоћи и ватрогасаца, али, нажалост, младићу није било помоћи. Аутомобил је изгорио и Бабић у њему. Ватрогасци су након гашења пожара морали резати “опел астру” да би извукли угљенисано тијело младића.

Полиција је обавила увиђај под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Раденка Јанковића. У том тренутку идентитет настрадалог није било могуће открити.

На путу гдје се десила несрећа није било трагова кочења. Мјештани Великог Блашка кажу да је Бабић био момак за примјер и да је радио као конобар у једном кафићу у Лакташима.

- Знао сам и њега, а познајем и његовог оца. Велика је трагедија да се на тако страшан начин оконча млади живот. Томислав није пио, био је одговоран и вриједан момак - казао је кроз сузе један од мјештана Слатине, одакле је Бабић био.

Обдукција

У Заводу за судску медицину РС рекли су да су обавили обдукцију настрадалог, али нису жељели да дају више детаља.

- Тијело је било угљенисано, због чега је тешко дати било какве процјене или налазе у вези са страдањем - рекли су у Заводу за судску медицину РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана