Starca dok je hodao ulicom udario auto

Nevena Bunić
Starca dok je hodao ulicom udario auto

Lopare - Vitomir Simić (84) iz Tobuta kod Lopara poginuo je kada ga je, dok je pješačio saobraćajnicom, udario “pasat” na putu u ovom mjestu, saznaje “Glas Srpske”.

Nesreća se desila u srijedu oko 17 časova na regionalnom putu Lopare - Priboj. Prema nezvaničnim informacijama, “pasat”, za čijim volanom je bio Cvjetko Bojić (21) iz Kozjaka, kretao se svojom trakom i propisanom brzinom.

- Savić je hodao saobraćajnicom, a Bojić nije uspio da zaustavi automobil na vrijeme. Udario ga je, a starac je pao,  razbio glavu i preminuo - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Komšije nastradalog ispričale su da je Simić često neoprezno hodao po cesti.

- Ne znam kako je došlo do nesreće, ali on je bio nepažljiv kada je pješačio jer je bio pomalo zaboravan. Koliko znam, živio je sam. Davno mu je umro sin, dok drugi živi u Bijeljini. Simić je penziju zaradio u Njemačkoj, a ovdje se bavio poljoprivredom - rekao je jedan od komšija nastradalog Simića.

Policija je obavila uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina.

- Radimo na utvrđivanju okolnosti nesreće. Nakon vještačenja imaćemo više informacija - naveli su u Policijskoj upravi Bijeljina.

Teška saobraćajna nesreća desila se juče ujutro i u ulici Braće Podgornika u Banjaluci. N. J. (65) iz ovog grada lakše je povrijeđen kada ga je, dok je prelazio pješački prelaz u ovoj ulici, udario kamion “mercedes”, kojim je upravljao njegov sugrađanin N. J. (41). Prema pričama očevidaca, N. J. je prije nesreće prodao pakete kafe u obližnjem kafiću.

- Izašao je iz lokala i krenuo je da pređe ulicu. Na prelazu ga je udario kamion, nakon čega je pao. Glava mu je bila krvava, ali bio je svjestan - ispričao je jedan od očevidaca.

Hitna pomoć je brzo stigla i zbrinula povrijeđenog.
U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su obavili uviđaj i da rade na rasvjetljavanju nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana