Старца док је ходао улицом ударио ауто

Невена Бунић
Старца док је ходао улицом ударио ауто

Лопаре - Витомир Симић (84) из Тобута код Лопара погинуо је када га је, док је пјешачио саобраћајницом, ударио “пасат” на путу у овом мјесту, сазнаје “Глас Српске”.

Несрећа се десила у сриједу око 17 часова на регионалном путу Лопаре - Прибој. Према незваничним информацијама, “пасат”, за чијим воланом је био Цвјетко Бојић (21) из Козјака, кретао се својом траком и прописаном брзином.

- Савић је ходао саобраћајницом, а Бојић није успио да заустави аутомобил на вријеме. Ударио га је, а старац је пао,  разбио главу и преминуо - рекао је извор “Гласа Српске”.

Комшије настрадалог испричале су да је Симић често неопрезно ходао по цести.

- Не знам како је дошло до несреће, али он је био непажљив када је пјешачио јер је био помало забораван. Колико знам, живио је сам. Давно му је умро син, док други живи у Бијељини. Симић је пензију зарадио у Њемачкој, а овдје се бавио пољопривредом - рекао је један од комшија настрадалог Симића.

Полиција је обавила увиђај под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бијељина.

- Радимо на утврђивању околности несреће. Након вјештачења имаћемо више информација - навели су у Полицијској управи Бијељина.

Тешка саобраћајна несрећа десила се јуче ујутро и у улици Браће Подгорника у Бањалуци. Н. Ј. (65) из овог града лакше је повријеђен када га је, док је прелазио пјешачки прелаз у овој улици, ударио камион “мерцедес”, којим је управљао његов суграђанин Н. Ј. (41). Према причама очевидаца, Н. Ј. је прије несреће продао пакете кафе у оближњем кафићу.

- Изашао је из локала и кренуо је да пређе улицу. На прелазу га је ударио камион, након чега је пао. Глава му је била крвава, али био је свјестан - испричао је један од очевидаца.

Хитна помоћ је брзо стигла и збринула повријеђеног.
У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да су обавили увиђај и да раде на расвјетљавању несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана