Срдић: Кесеровићева имала потрес и нагњечење мозга

nezavisne.com
Срдић: Кесеровићева имала потрес и нагњечење мозга

Бањалука - Милан Срдић, вјештак специјалиста судске медицине, рекао је да је Бањалучанка Биљана Кесеровић (54) ударена најмање девет пута, те да је задобила тешке повреде, међу којима и потрес и нагњечење мозга.

Срдић је свједочио на суђењу Слободану Марковићу, који је због покушаја убиства у бањалучком Окружном суду био осуђен на пет година затвора у септембру 2017. године, али је ту пресуду на основу жалбе одбране укинуо Врховни суд РС и предмет лани вратио на ново суђење у исти суд.

Поред ових повреда, Срдић је навео да је Кесеровићева у предјелу главе ударена четири пута, а једну повреду задобила је кад је нападач њеном главом ударио од подлогу на којој је лежала. Такође, навео је да јој је било поломљено друго и девето ребро, што су, како сматра, тешке повреде. Осим тога, имала је више лаких повреда и навео огуљотине по глави и нагњечење грудног коша. Сматра да те повреде нису биле опасне по живот и нису трајно нарушиле здравље, али да то што тренутно нема озбиљних посљедица не може искључити да их неће бити.

Миљкан Пуцар, Марковићев бранилац, сматра да Срдић није урадио налаз у складу с наредбом суда и није утврдио све чињенице, те да је налаз супротан ономе који је урадио Завод за судску медицину Републике Српске гдје се наводи да су повреде ребра лаке, а не  тешке, и сматра да Кесеровићева није задобила тешке повреде.

Пуцар је предложио вјештачење повреда које је задобио његов брањеник, као и вјештачење палице којом је, према оптужници, Марковић тукао Кесеровићеву.  Истакао је да треба утврдити какве повреде је задобио оптужени јер су свједоци који су савладали Марковића након напада на жену истакли да га нису тукли.

Марковић је оптужен да је Кесеровићеву претукао 5. децембра 2016. године у подземној гаражи зграде. Према оптужници, он је напад испланирао, па је под точак Биљаниног пежоа, паркираног у гаражи, поставио дрво како она не би могла кренути. Када се сагнула да види у чему је проблем, Марковић ју је напао и ударио у главу дрвеном палицом обложеном најлоном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана