Снимљена погибија возача у судару код Мостара

Невена Бунић
Снимљена погибија возача у судару код Мостара

Мостар - Возач “хјундаија” Миленко Пудар (62) из Бањалуке погинуо је јуче у судару с аутобусом фирме “Вилдан турс” у Грабовици код Мостара. Тренутак страдања телефонском камером снимиле су непознате особе, које су се возиле иза погинулог.

Снимак стравичне несреће убрзо се појавио на друштвеним мрежама, а на њему се види да возач “хјундаија” прије несреће кривуда коловозом и сијече кривине на пуној линији. Особе које су га снимале гласно су коментарисале његову вожњу.

- Ено га оде под аутобус, ено гледај... ето - чује се на снимку.

Трагична несрећа десила се јуче око поднева, а у аутобусу с којим се сударио “хјундаи” нико није повријеђен. Тијело страдалог Пудара из смрсканог аутомобила извукли су ватрогасци из Мостара, који су морали да сијеку лим да би дошли од њега.

Осим ове трагичне несреће у протекла два дана забиљежена је још једна смрт на путевима у БиХ. Игор Ристић (24) из Теслића погинуо је када је за воланом “мерцедеса” ударио у стуб уличне расвјете и дрво поред пута у Блатници код Теслића. Несрећа се десила у недјељу увече, на регионалном путу према Бањи Врућици. Према причи извора “Гласа Српске”,  до несреће је дошло када је Ристић претицао аутомобил и у супротној коловозној траци наишао на велику локву. Вода је практично изнијела његов “мерцедес” са пута.

- Ристић је изгубио контролу над возилом и тада је ударио у стуб јавне расвјете, који је срушио, након чега се одбио и ударио у дрво. “Мерцедес” је био готово смрскан - испричао је извор “Гласа Српске”.

Убрзо су стигле екипе полиције и Хитне помоћи. Ристић је преминуо у санитетском возилу на путу до теслићког Дома здравља.

- Обавили смо увиђај и прикупили трагове који ће показати околности несреће. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој - навели су у Полицијској управи Добој.

Наложена је и обдукција тијела настрадалог, младића, која ће бити обављена у болници у Добоју. Према незваничним информацијама, несрећи је кумовала пребрза вожња, а ограничење на путу гдје је Ристић погинуо је 50 километара на час.

 Повријеђен бициклиста

Бициклиста С. Ф. (16) тешко је повријеђен када га је ударио “голф” у улици Епископа Платона у Лакташима.

Несрећа се десила у недјељу око 23 часа, а за воланом “голфа” био је Е. Ш. из Лакташа. Повријеђени бициклиста превезен је у Универзитетски клинички центар (УКЦ) РС у Бањалуци.

- Пацијент је збринут у Клиници за анестезију и интензивно лијечење. Он је примљен са тешком повредом главе и грудног коша. Налази се у коми и прикључен је на апарате за вјештачко дисање. Све даље прогнозе у вези са његовим стањем су неизвјесне - навели су у УКЦ-у РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана