Smrt na dnu Sane tokom noćnog kupanja u centru Prijedora

Nebojša Tomašević
Smrt na dnu Sane tokom noćnog kupanja u centru Prijedora

Prijedor - Ramo Huskić (20) iz Trnopolja kod Prijedora smrtno je stradao skočivši u rijeku Sanu s metalne konstrukcije nekadašnjeg tobogana visokog oko deset metara, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragedija se desila juče rano ujutro, oko 1.30 časova u centru Prijedora, stotinak metara uzvodno od gradskog mosta. Prema nezvaničnim informacijama, Huskić je bio na noćnom kupanju sa dvojicom drugara.

- Oni su nakon provoda po prijedorskim splavovima i kafićima otišli na noćno kupanje na Sanu. Njih nekoliko se popelo na konstrukciju tobogana, visoku oko deset metara, kako bi izveli atraktivan skok u vodu. Jedan mladić je skočio i isplivao. Za njim je skočio i Huskić, ali nije izronio. Vidjevši da se ne pojavljuje na površini, prijatelji su panično krenuli da ga traže, ali bezuspješno - kazao je izvor blizak istrazi. Dodao je da su drugari za nesrećnim mladićem tragali po obali nizvodno i uzvodno jer su se nadali da je negdje isplivao i da se šali s njima pa se ne javlja. Prema njegovim riječima, kada ga nisu pronašli, pozvali su policiju i vatrogasce. Tijelo nesrećnog mladića ubrzo je pronađeno u blizini mjesta gdje je skočio. Za sada nije poznato da li se mladić utopio ili je preminuo usljed nekog drugog razloga pa je naložena obdukcija kako bi bio utvrđen uzrok smrti. Nezvanično saznajemo da je policija isključila mogućnost da se radi o samoubistvu jer svi dokazi govore da se radilo o tragičnom noćnom kupanju.

- Istražuju se sve okolnosti nesreće kao i to da možda nije udario o dno rijeke ili je doživio srčani udar. To će sve biti poznato nakon obdukcije - rekao je izvor blizak istrazi.

Poznanici stradalog mladića kazali su da su se on i njegovo društvo i ranije, ali uglavnom tokom dana, kupali na tom dijelu Sane i skakali s konstrukcije tobogana.

U Policijskoj upravi Prijedor kazali su da je stradanje mladića najvjerovatnije nesrećan slučaj, ali da istraga još traje.

- Policiji je oko 1.40 časova prijavljeno da je iz rijeke Sane izvučeno tijelo dvadesetogodišnjeg mladića. Tokom uviđaja i saslušanjem svjedoka utvrđeno je da se nesreća desila kada se on popeo na metalnu konstrukciju tobogana pored rijeke i skočio u vodu - kazala je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Dodala je da je o slučaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru koje je naložilo da budu utvrđene sve okolnosti tragedije. Istakla je da ne može govoriti o detaljima dok istraga ne bude završena. Tobogan s kojeg je skočio nastradali Huskić već duže vrijeme ne radi i pristup njemu je zaključan, ali mladići ga često koriste kao mjesto s koga skaču u rijeku Sanu.

Snimali skokove

Nezvanično saznajemo da su stradali Ramo Huskić i njegovo društvo često snimali video-klipove o tome kako skaču u Sanu sa tobogana u centru Prijedora.

- Svi su bili dobri plivači, ali i skakači i voljeli su da snimaju svoje podvige. Pregledom njihovih mobilnih telefona pronađeno je više video-snimaka na kojima se vidi kako skaču u vodu s tobogana. Neki od klipova se navodno mogu naći na društvenim mrežama - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana