Сијекући кривину отишли у смрт

Невена Бунић
Сијекући кривину отишли у смрт

Босанска Крупа - Амел Балић (28) и његова невјенчана супруга Амила Војић (26) из Бихаћа, те њихов пријатељ Александар Марјановић (23) из Козарске Дубице погинули су у стравичном судару “аудија” и комбија недалеко од Босанске Крупе.

Несрећа се десила у понедјељак око 20 часова на магистралном путу М14 према Босанској Отоци. До судара је дошло када је Балић, који је управљао “аудијем” словеначких регистарских таблица, сијекући кривину прешао у супротну коловозну траку и директно се сударио са комбијем.

Троје путника у “аудију” остало је мртво на лицу мјеста. У комбију су тешко повријеђени дјечак (11) и жена Ј. М. (40), док је лакше повреде задобио возач комбија Е. О. (48), све троје из Босанске Крупе.

Жена и дијете су збринути у болници “Др Ирфан Љубијанкић” у Бихаћу, док је Е. О. пуштен на кућно лијечење.

Према незваничним информацијама, несрећи је кумовала пребрза вожња Балића.

Полиција је обавила увиђај на мјесту несреће у присуству дежурног тужиоца Тужилаштва Унско-санског кантона.

- Прикупили смо све трагове који ће показати околности несреће. Тачан узрок судара биће познат након што буду обављена сва вјештачења, а највјероватније ће бити обављена и обдукција тијела страдалих - рекао је портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић.

Саобраћај на овом дијелу пута био је потпуно обустављен од тренутка судара па до 4.20 часова наредног дана, док није завршен увиђај и док возила нису склоњена са улице.

И на другим путевима у БиХ било је тешких саобраћајних несрећа.

Дјевојка Б. Ч. (26) из Сарајева тешко је повријеђена када ју је у понедјељак ујутро за воланом “шкоде октавије” ударио суграђанин Е. Ш. (53) у Алипашиној улици у Сарајеву. Дјевојка је збринута у Универзитетско-клиничком центру у Сарајеву, на Клиници за ортопедију и трауматологију и налази се у стабилном стању.

- Обавили смо увиђај са судским вјештаком. Радимо на расвјетљавању околности несреће - навели су у МУП-у КС-а.

Старац (80) повријеђен је након што га је у понедјељак навече у Улици српске војске у Бијељини ударио аутомобил. Повријеђени је збринут у болници “Свети врачеви” у Бијељини.

Погинуо бициклиста

Бициклиста Владимир Никић (67) из Брчког погинуо је када га је, док је возио бицикл ударио “хјундаи”. Несрећа се десила у понедјељак око 20 часова, на самом излазу из Брчког. Полиција је обавила увиђај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана