Šest godina zatvora Jovanu Gavriću za premlaćivanja braće

N. T.
Šest godina zatvora Jovanu Gavriću za premlaćivanja braće

Banjaluka - Jovan Gavrić (28) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest godina zatvora, jer je zajedno sa četiri saučesnika napao i pretukao Aleksandra K. i njegovog brata Njegoša K. kojeg su uboli u grudi, te oteli torbicu s novcem.

Prema presudi napad se desio 24. juna 2014. u banjalučkoj ulici Miše Stupara. Navodi se da je Gavrić prvi prišao Aleksandru K. i od njega tražio novac, a kada je on odbio da mu da udario ga je pesnicom i oborio. U sukob su se umiješali Milan Malić (26) i Ratomir Vožni (39) iz Banjaluke, koji su već osuđeni kao i Dženan Juzbašić koji je u međuvremenu preminuo. Tokom tuče Aleksandar je pozvao brata Njegoša kojeg je Gavrić udario čim se pojavio, a zatim su se batinanju priključili i Malić, Juzbašić i Vožni i još jedna nepoznata osoba. U presudi se navodi da je tokom tuče neko ubo Njegoša nožem u grudi i nanio mu povrede opasne po život. U napadu je teško povrijeđen i Aleksandar kome je polomljena vilica. Napadači su od braće oduzeli torbicu u kojoj je bio novčanik sa 100 KM i lična dokumenta. Torbicu su odbacili, a novac zadržali. Sudija Pane Gavrić je obrazlažući presudu istakao da je iz izvedenih dokaza nesporno utvrđeno da je optuženi počinio djela za koja ga terete.

- Prilikom odmjeravanja kazne sud je cijenio da je Gavrić osuđivan za istovrsna i slična djela i da je nakon početka suđenja pobjegao - kazao je sudija i dodao da je vijeće optuženom nakon izricanja presude produžilo pritvor zbog bojazni od bjekstva.

Zbog ovog razbojništva Malić i Vožni pravosnažno su osuđeni na devet godina robije. Malić je dobio šest, a Vožni tri godine zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana