Сарадња МУП-а РС и МУП-а Србије у истрази убиства Крунића

Срна
Сарадња МУП-а РС и МУП-а Србије у истрази убиства Крунића

БАЊАЛУКА - Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у оквиру истраге убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића 22. априла у Гламочанима остварила је сарадњу са МУП-ом Србије, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Миљановићева је подсјетила да је јуче на подручју града Бањалука ухапшен радник “Сектор секјуритија” чији су иницијали Р.Г. који је осумњичен да је учествовао у припремању и извршењу кривичних дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Она је навела да је ово лице данас предато Републичком тужилаштву због сумње да је, заједно са лицима чији су иницијали Ж.К, Е.Б. и Б.Ђ. учествовао у извршењу кривичног дјела тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића и кривичног дјела тешко убиство у покушају Горана Илића.

Ово лице предато је Републичком тужилаштву, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, уз допуну извјештаја о учињеним кривичним дјелима.

Миљановићеваје истакла да Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, под надзором Републичког јавног тужилаштва, наставља рад на расвјетљавању свих околности убистава у Гламочанима.

Према сазнањима Срне, ухапшен је радник фирме “Сектор секјурити” Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, те да је информације одавао осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди.

У оквиру истраге убиства Крунића ухапшен је Емилио Балдо и њему је одређен једномјесечни притвор, док се за Бенедијем Ђукановићем, другим осумњиченим и даље трага.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени власник компанија “Сектор секјурити”, “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС” Славиша Крунић, један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана