Санки Мост: Ухапшени инспектори осумњичени за рекетирање

nezavisne.com
Санки Мост: Ухапшени инспектори осумњичени за рекетирање

Сански Мост - Припадници Министарства унутрашњих послова УСК јутрос су у Санском Мосту и Кључу ухапсили двојицу инспектора Кантоналне управе за инспекцијске послове УСК, потврђено је из полиције.

Према незваничним информацијама, у Кључу је ухапшен главни кантонални тржишни инспектор, Шефика Мршић, а у Санском Мосту кантонални ветеринарски инспектор, Харис Спахић.

Они су приведени у просторије Треће полицијске управе Сански Мост и над њима се тренутно проводи криминалистичка истрага.

Према ријечима портпарола МУП-а УСК, Сњежане Галић, хапшење је изведено по захтјеву Тужилаштва УСК, а припадници полиције су у склопу истраге о овом предмету обавили претресе на четири локације у Бихаћу, Санском Мосту и Кључу.

Она је истакла како се двојици инспектора на терет ставља низ кривичних дјела.

Незванично, сазнајемо како су ухапшени због наводног рекетирања приватних лица, изнуда и примања новчаних и других дарова.

Ово није први случај хапшења службеника Кантоналне инспекције УСК, будући да је прије неколико мјесеци, због злоупотребе службеног положаја и примања дара ухапшен инспектор за радне односе, Аменар Муратагић.

Прије њих, у 2015. години због узимања мита, у Цазину ухапшен је и кантонални инспектор Мирсад Дероњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана