Sahranjene majka i kćerka poginule u nesreći u Novom Travniku

AA
Sahranjene majka i kćerka poginule u nesreći u Novom Travniku

Novi Travnik - U mjestu Kasapovići kod Novog Travnika sahranjene su Azra Hajrić i njena devetogodišnja kćerka, koje su izgubile život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak u večernjim satima.

Sahrana majke i kćerke obavljena je na mjesnom groblju, u prisustvu velikog broja građana obavljena.

Kasapovići, Novi Travnik i Srednja Bosna prekriveni su tugom, a izrazi saučešća porodici stižu iz cijelog svijeta.

Podsjećamo, stravična nesreća dogodila se u petak nešto prije 21 sat kada je Nermin Rustempašić, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi i udario majku i četvoro djece, prenijeli su federalni mediji. Majka je stradala na mjestu nesreće, a djevojčica je preminula u toku transporta do bolnice.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu još uvijek se nalaze Azrin četverogodišnji sin koji je u nesreći zadobio teške povrede, te sin glavnog imama iz Novog Travnika. Drugi sin imama na liječenju je u travničkoj bolnici.

Preliminarni rezultati su pokazali da je Rustempašić u trenutku nesreće u krvi imao više od tri promila alkohola. Građani Novog Travnika juče su se, kako bi odali počast žrtvama i alarmirali institucije da spriječe ovakve tragedije, okupili ispred zgrade Opšine Travnik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana