Шабић ћутао на саслушању

nezavisne.com
Шабић ћутао на саслушању

Бањалука - Марко Шабић, који је у недјељу у Горњој Равској ножем ранио свог оца Веселка, а потом убио полицајца Слађенка Тубина, у Републичком јавном тужилаштву РС бранио се ћутањем, а тужилац је одлучио да му предложи мјеру притвора, сазнају “Независне”.

“Осумњичени, којем се ставља на терет тешко убиство у стицају са кривичним дјелом убиство у покушају, током испитивања бранио се ћутањем”, рекли су из Тужилаштва.

Како су истакли, републички јавни тужилац предложиће приједлог за мјеру притвора због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак.

“Осим тога, и због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени боравком на слободи поновити кривично дјело и због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна од 10 година или тежа, и с обзиром на то да је извршено на тако суров начин и због саме посљедице, пуштање на слободу би резултирало пријетњом нарушавања јавног реда”, појаснили су из Тужилаштва.

Дарко Ћулум, директор Полиције РС, посјетио је данас породицу настрадалог полицајца и истакао да за МУП РС не постоји тежа ситуација од ове кад настрада полицијски службеник на извршењу редовних послова и задатака. Додао је да је за посљедњих пет година и четири мјесеца било 245 напада на полицијске службенике МУП-а РС, а, нажалост, два су настрадала.

Сретоја Вујановић, начелник ПУ Приједор, рекао је да је Тубин био храбар и одважан полицајац и да ова управа трпи ненадокнадив губитак, а породицу настрадалог посјетили су и Далибор Иванић, директор Управе полиције, и руководство ПУ Приједор.

Храбри полицајац настрадао је приликом интервенције у случају насиља у породици, када се Шабић на ускршњем ручку сукобио са родбином и избо оца ножем у леђа. Марко се закључао у купатило, а по позиву породице стигао је Тубин те ушао у кућу покушавајући да убиједи Шабића да изађе да поразговарају. Марко је отворио врата и пуцао из ловачке пушке на полицајца, погодивши га у стомак. Полиција је у недјељу око 19.25 ухапсила нападача, а полицајац је преминуо један час иза поноћи у Општој болници Приједор од рана које је задобио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана