Са збора отишао у смрт

Невена Бунић
Са збора отишао у смрт

Нови Град - Сувозач у “пежоу 207” Љубомир Дробац (26) из Мале Крупске Рујишке погинуо је у саобраћајној несрећи у поменутом мјесту код Новог Града.

Возач Милан У. (26), путници Вишеслав У. (34) и Марина У. (31) тешко су повријеђени приликом слијетања “пежоа” са пута.

Стравична несрећа десила се јуче око два часа, када су се Дробац и његово друштво враћали са збора у Бушевићу код Новог Града.

Све указује на то да је возач усљед брзе и вожње неприлагођене условима пута изгубио контролу над “пежоом” и слетио у њиву недалеко од локалне продавнице у Малој Крупској Рујишки. Дробац је страдао на лицу мјеста.

Убрзо су стигле полиција и хитна помоћ. Повријеђени су превезени у приједорску болницу, а Вишеслав У. је због тешког стања пребачен на лијечење у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

- Пацијент В. У. примљен је у политрауматизованом стању са контузијом главе и грудног коша. Он је збринут у Служби за неурохирургију, а све прогнозе у вези са његовим стањем су преурањене - навели су у УКЦ-у.

Милан и Марина су задобили тешке повреде, али јуче је њихово стање било стабилно.

- Обавили смо увиђај којим је руководио тужилац Окружног тужилаштва у Приједору. Наложена је обдукција тијела страдалог младића која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС у Бањалуци - казала је портпаролка Полицијске управе Приједор Весна Пачариз.

Тешка саобраћајна несрећа десила се и у Горњој Грапској код Добоја, гдје је Д. М. (28) из Модриче “шкодом” ударио бициклисту Јасмина А. (53) из Горње Грапске. Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је возач “шкоде” покушао да заобиђе бициклисту, али је двоточкаш подлетио под возило. Саобраћајка се десила у сриједу око осам часова, а повријеђени је након указане помоћи у добојској болници превезен у УКЦ РС у Бањалуци.

  • Пацијент је збринут и прикључен на апарате за вјештачко дисање, а све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне - рекли су у УКЦ-у.

Судар у тунелу

Двије особе повријеђене су у судару камиона и аутомобила у тунелу Вис на аутопуту Лепеница - Тарчин код Сарајева. Несрећа се десила јуче око десет часова, а према незваничним информацијама, ауто је ударило у задњи дио теретњака. Повријеђени су превезени у Универзитетско-клинички центар у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана