Разбојници пуцали у плафон и отели пазар из бензинске пумпе у Добоу

Небојша Томашевић
Разбојници пуцали у плафон и отели пазар из бензинске пумпе у Добоу

Добој - Полиција трага за разбојницима који су упали у просторије бензинске пумпе “Нестро петрол” у центру Добоја, испалили хитац у ваздух, те од радника отели 4.500 КМ и побјегли, сазнаје “Глас Српске”.

Разбојништво је почињено у суботу око један час иза поноћи у улици Светог Саве, а овом приликом нико није повријеђен. Опљачкана пумпа налази се у близини Полицијске управе Добој, али то пљачкашима није сметало и нису ни од чега презали.

- Разбојници су муњевито утрчали у пумпу и обојица су били маскирани. Један је имао пиштољ, а други неку кесу. Одмах по уласку повикали су: “Пљачка”, и тај што је држао оружје испалио је хитац који је, срећом, завршио у плафону пумпе - казао је извор близак истрази.

Додао је да је радник био сам, те да га је пуцањ веома уплашио, па су разбојници само покупили паре и побјегли.

- Радник није имао никакве шансе против разбојника који су се понашали као да су ушли у самопослугу. Док је један пљачкаш радника држао на нишану, други је из касе купио новац и убацивао у врећицу коју је донио, а када му се учинило да је узео довољно, он и његов саучесник истрчали су из пумпе и нестали у мраку - казао је извор “Гласа Српске”.

 

Према његовим ријечима, полицајци су на лице мјеста стигли прије него што је радник успио да их позове јер је једна патрола непосредно након пљачке пролазила улицом Светог Саве.

- Полицајци су били у редовној контроли, а ова пумпа раније је била на мети разбојника. Због тога је патрола и наишла да је обиђе, али, нажалост, пљачкаши су тада већ обавили “посао” - казао је наш извор.

Полицијска управа Добој саопштила је да је одмах након пљачке покренула опширну потрагу за разбојницима.

- Већи број полицајаца ангажован је на расвјетљавању овог кривичног дјела, али и на сузбијању разбојништава. Истрага се води у више праваца и анализирају трагови пронађени током увиђаја. Учинићемо све како бисмо што прије открили починиоце и превентивно дјеловали да се овакве пљачке не дешавају - казали су у полицији.+++

Друга пљачка

Пљачка бензинске пумпе “Нестро петрол” је друго разбојништво почињено у посљедња четири дана у Добоју.

Полиција још трага за разбојником који је у уторак прошле седмице пријетећи ножем опљачкао бензинску пумпу “Нешковић” у добојској улици Николе Пашића. Разбојник је у канцеларију пумпе утрчао око три часа ујутро и од радника отео 400 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана