Разбојници код Фоче отели и претукли близанце из Сирије

Н. Б.
Разбојници код Фоче отели и претукли близанце из Сирије

Фоча - Сава Ивановић и Предраг Пејовић из Фоче ухапшени су због сумње да су отели и опљачкали држављане Сирије, близанце С. А. А. и С. А. А., сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у понедјељак навече када је двојац на путу у Драгочави код Фоче напао младиће и стрпао их у “пасат”.

- Насилници су почели да галаме на преплашене мигранте. Пријетећи оружјем, отели су им сав новац који су имали, око 2.000 евра, мању суму марака и три скупоцјена мобилна телефона, након чега су их претукли. Фочаци су послије иживљавања близанце стрпали у гепек и одвезли их у мјесто Брод на Дрини гдје су их избацили из возила, а потом су одјурили - испричао је извор.

Додао је да претучени мигранти, који су ситније грађе, нису могли да се одупру насилницима. Нису знали ни гдје су, ни ко их је опљачкао. Ипак, некако су успјели да стигну до полицијске станице и пријаве разбојништво.

Након детаљне истраге полиција је идентификовала осумњичене, који су у пратњи адвоката дошли у полицију, гдје су им и стављене лисице на руке. Нападачи би данас требало да буду доведени на препознавање.

У Полицијској управи Фоча рекли су, наводећи иницијале, да осумњичене терете за разбојништво.

- О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Требињу који је наредио да буду утврђене све околности случаја. Након документовања предмета, против И. С. и П. П. поднијећемо извјештај надлежном тужилаштву - навели су у Полицијској управи Фоча.

Према незваничним информацијама, Пејовић је одраније познат полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана