Радница Владе РС због акције Печат удаљена са посла

nezavisne.com
Радница Владе РС због акције Печат удаљена са посла

Бањалука – Весна Иличић, радница у Министарству правде Републике Српске, удаљена је са радног мјеста након што је јуче ухапшена у оквиру акције "Печат" коју су спроводили припадници СИПА.

​"Министар правде у Влади Републике Српске донио је рјешење о удаљењу Весне Иличић  из Министарства правде, а удаљење ће трајати док за то буду постојали разлози", потврђено је "Независним" у Министарству правде РС.

Рекли су и да СИПА није изузимала никакву документацију из министарства нити су били обавијештени о провођењу било каквих активности од стране наведене Агенције.

"Од стране Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона смо, јутрос, обавијештени да је радница Министарства правде Републике Српске јуче ухапшена и да је иста након испитивања пуштена на слободу", наводе из Министарства правде РС.

Напомињу да се статусом именоване, у предмету, може се бавити искључиво Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона, и, с тим у вези Министарство правде у Влади Републике Српске не може доставити никакве информације. 

"Именована није ухапшена у својству службене особе, односно, као запослена радница Министарства правде у Влади Републике Српске", кажу у министарству.

Подсјетимо, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а РС, МУП-а Унско-санског кантона и Полиције Брчко дистрикта, јуче су спровели акцију кодног назива "Печат" у оквиру које је ухапшено девет лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана