Пуцао јер су се гости у кафићу у Бањалуци пењали по столицама

Небојша Томашевић
Пуцао јер су се гости у кафићу у Бањалуци пењали по столицама

Бањалука - Сукобу у којем је радник обезбјеђења некадашњег кафића “Задатак-Рјешење” Немања Михајловић (24) из Бањалуке потегао пиштољ и ранио Огњена Вуковића и Стефана Павловића, претходило је пењање гостију на столице, казало је неколико свједока у бањалучком Окружном суду.

Павловић, који је радио као конобар у кафићу, казао је да је група од 15 младића правила проблеме прије сукоба.

- Поједини гости су се пењали на столице и сећије сепареа и гурали се. Њихово понашање било је катастрофално и неко је позвао Немању Михајловића, који је дошао и покушао да смири момке, а онда му је ћелави мушкарац пришао и рекао “шта ти хоћеш, ко си ти”. Тада је група од 15 момака кренула на њега, чуо сам пуцањ и видио да Михајловић држи пиштољ. Између нас је био неки Огњен који је рањен - казао је Павловић и додао да је тада настала гужва и да је он тек касније видио да је рањен.

Младићи који су били у групи с Вуковићем, Бојан Бокан и Милан Крунић, тврде да нису правили неред и никог напали, али признају да су се неке њихове колеге пењале на столице.

- Марко Родић се пењао на столицу и пришао му је момак из обезбјеђења и рекао да сиђе и он је то учинио. Касније је дошао неки момак, рекао да је газда и питао зашто правимо проблеме, те се удаљио. Пришао сам му и питао о чему се ради и нагласио да не правимо проблеме. Када сам се вратио за свој сто, неко ме је ударио с леђа у главу. Убрзо је настао метеж и колега је рекао “бјежимо, ови пуцају” - казао је Бокан.

Крунић је испричао да је и њега ударио неко, али не зна ко. Истакао је да се не сјећа своје изјаве у којој је казао да је туча настала када је неко пришао Огњену Вуковићу.

Оптужница терети Михајловића да је 27. децембра 2015. пуцао из пиштоља међу више од 100 гостију у кафићу “Задатак-Рјешење”, те тешко ранио Огњена Вуковића и Стефана Павловића. Према оптужници, све се десило када се Михајловић, који је у кафићу радио као радник обезбјеђења, сукобио са Вуковићем, чије је друштво правило проблеме. Михајловић је то друштво опоменуо да не прави проблеме, а том приликом је, наведено је у оптужници, напао Вуковића и ударио га дршком пиштоља по глави, те убрзо према њему испалио два хица. Погодио га је у наткољеницу, а метак је прошао кроз ногу и ранио конобара Павловића.

Казне

Немању Михајловића терете за изазивање опште опасности, наношење тешких повреда и недозвољено држање оружја. Према Кривичном закону Српске, који је важио у вријеме почињења кривичног дјела, Михајловића чекају вишегодишње казне. Тај закон је за изазивање опште опасности предвидио казну од пола године до пет година затвора. Међутим, у закону стоји да особа која ово дјело почини на мјесту окупљања већег броја људи може бити кажњена годином до осам година затвора. Закон је за наношење тешких повреда предвидео казну од пет мјесеци до пет година, а за недозвољено држање оружја до двије године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана