Провалник откривен по “пежоу”

Н. Т.
Провалник откривен по “пежоу”

Бањалука - Држављанин Србије Никола Нешић (30) из Земуна, који је осумњичен да је у Бањалуци починио више крађа тешких 100.000 КМ, откривен је по “пежоу 205”, којим је ишао у провале. Аутомобил је виђан близу обијених објеката, сазнаје “Глас Српске”.

- Провјером регистарских таблица тог аута утврђено је да је његов власник из Сарајева и полиција је одмах контактирала тог човјека. Он је рекао да је ауто продао Николи Нешићу из Земуна. Тада је откривено да би купац возила могао бити провалник јер се ради о особи која иза себе има подебљи криминални досије у Србији, гдје је и осуђиван због крађа - казао је овај извор.

Додао је да је након тих сазнања покренута акција “Снимач” и организовано праћење поменутог возила како би био приведен Нешић и утврђено има ли он везе са крађама почињеним у посљедње вријеме.

- Ауто је данима био паркиран у Борику, а његов возач се није појављивао. Због тога је расписана потјерница за Нешићем. Откривен је на сарајевском аеродрому, одакле је планирао да оде у Египат - казао је извор.

Лисице на руке ставили су му гранични полицајци БиХ и предали га бањалучким инспекторима. Након испитивања у полицији и Окружном тужилаштву, Нешићу је предложен једномјесечни притвор. Терете га да је од јуна до августа на подручју Бањалуке починио девет крађа те украо новац и робу у вриједности већој од 100.000 КМ. Највећи плијен око 50.000 КМ однио је из Хришћанске адвентистичке цркве, у коју је провалио почетком августа. Терете га и да је провалио у Угоститељску школу, Пољопривредну, Економску, Електротехничку и Технолошку школу у Бањалуци. На терет му је стављена и провала у Нестро пумпу, мјењачницу у бањалучкој улици Франца Шуберта, те Рукометни клуб Борац. Углавном је крао новац, накит и друге вриједне ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана