Propali pregovori o priznanju krivice Slobodanu Markoviću za pokušaj ubistva

N. T.
Propali pregovori o priznanju krivice Slobodanu Markoviću za pokušaj ubistva

Banjaluka - Slobodan Marković (57) iz Banjaluke, kojem je ukinuta presuda zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović, sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci nije uspio da pronađe “zajednički jezik” o sporazumnom priznanju krivice i tako izbjegne novo suđenje.

Da su pregovori postojali, potvrdila je predsjednik sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda Snježana Kudrić, koja je na početku ponovljenog suđenja Markoviću pitala tužioca šta je sa sporazumom. Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević odgovorila je da nisu uspjeli da se dogovore. Početak ponovljenog suđenja zatim je odgođen jer je Markovićev advokat Miljkan Pucar to tražio zbog ranije preuzetih obaveza. Pucar je potvrdio da od sporazuma s tužilaštvom nema ništa.

- Tužilaštvo nije zainteresovano, tako da će suđenje biti ponovljeno poštujući uputstva Vrhovnog suda RS koji je i ukinuo prvostepenu presudu. Iz stava tog suda može se zaključiti da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju ubistva, što od početka tvrdimo - kazao je Pucar.

Markovića je banjalučki Okružni sud osudio u septembru prošle godine na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Keserovićeve. Presudu je u maju ove godine ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na ponovno suđenje. Prema ukinutoj presudi, Marković je Keserovićevu pokušao ubiti 5. decembra 2016. godine kada ju je napao u podzemnoj garaži i brutalno pretukao drvenom palicom koja je bila obložena najlonom. On je, navedeno je u presudi, Keserovićevu pokušao i da ugura u vozilo, ali nije uspio pa joj je stao nogom za vrat i nastavio da je tuče klečeći na njoj. Uhvatio je za vrat i zavezao joj je platno preko usta da ne bi galamila, ali ga je ona skinula i počela da doziva u pomoć. Markovića su u batinanju žene zaustavili njene komšije Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli i čuli vrisku. U prvostepenoj presudi potvrđeni su navodi iz optužnice da je napad detaljno isplaniran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana