Пропали преговори о признању кривице Слободану Марковићу за покушај убиства

Н. Т.
Пропали преговори о признању кривице Слободану Марковићу за покушај убиства

Бањалука - Слободан Марковић (57) из Бањалуке, којем је укинута пресуда због покушаја убиства суграђанке Биљане Кесеровић, са Окружним тужилаштвом у Бањалуци није успио да пронађе “заједнички језик” о споразумном признању кривице и тако избјегне ново суђење.

Да су преговори постојали, потврдила је предсједник судског вијећа бањалучког Окружног суда Сњежана Кудрић, која је на почетку поновљеног суђења Марковићу питала тужиоца шта је са споразумом. Тужилац Сања Тадић-Стојисављевић одговорила је да нису успјели да се договоре. Почетак поновљеног суђења затим је одгођен јер је Марковићев адвокат Миљкан Пуцар то тражио због раније преузетих обавеза. Пуцар је потврдио да од споразума с тужилаштвом нема ништа.

- Тужилаштво није заинтересовано, тако да ће суђење бити поновљено поштујући упутства Врховног суда РС који је и укинуо првостепену пресуду. Из става тог суда може се закључити да се у овом случају не ради о покушају убиства, што од почетка тврдимо - казао је Пуцар.

Марковића је бањалучки Окружни суд осудио у септембру прошле године на пет година затвора због покушаја убиства Кесеровићеве. Пресуду је у мају ове године укинуо Врховни суд РС и предмет вратио на поновно суђење. Према укинутој пресуди, Марковић је Кесеровићеву покушао убити 5. децембра 2016. године када ју је напао у подземној гаражи и брутално претукао дрвеном палицом која је била обложена најлоном. Он је, наведено је у пресуди, Кесеровићеву покушао и да угура у возило, али није успио па јој је стао ногом за врат и наставио да је туче клечећи на њој. Ухватио је за врат и завезао јој је платно преко уста да не би галамила, али га је она скинула и почела да дозива у помоћ. Марковића су у батинању жене зауставили њене комшије Немања Чигојевић и адвокат Дарко Кременовић, који су случајно наишли и чули вриску. У првостепеној пресуди потврђени су наводи из оптужнице да је напад детаљно испланиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана