Продужен притвор младићу који се терети за троструко убиство у Бугојну

klix.ba
Продужен притвор младићу који се терети за троструко убиство у Бугојну

Кантонални суд у Новом Травнику поново је продужио притвор Нарцису Мекићу којег се терети за свирепо тростуко убиство у Бугојну.

Притвор му је продужен за три мјесеца због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора 10 година, а обзиром на начин извршења и посљедица кривичних дјела што би пуштањем на слободу резултирало пријетњом нарушавања јавног реда.

Из Кантоналног суда у Новом Травнику саопћено је како је истрага у овом предмету у току.

Подсјетимо, Мекић је опљачкао и убио старицу у породичној кући, а потом изазвао пожар у другој кући у којој су била двојица његових пријатеља која су смртно страдала. Случај се догодио у септембру прошле године.

Бугојанска полиција запримила је дојаву о пожару у 8:20 сати у улици Ковачуша, а приликом гашења пронађена су два беживотна мушка тијела. Након два сата пријављен је проналазак беживотног тијела старије женске особе у улици Јаклић, а увиђајем је утврђено да је старица убијена

У пожару су страдали младићи Денис Сеферовић (24) и Мухамед Мешкић (23). Сумња се да су њих двојица заједно с Мекићем убили и опљачкали старицу Анкицу Крстановић, а потом отишли у кућу гдје су, према ријечима сусједа, пили и слушали гласну музику. У јутарњим сатима избио је пожар у којем су Денис и Мухамед страдали, а Мекић је побјегао. Утврђено је да их је Мекић усмртио ножем, а потом изазвао пожар како би прикрио убиство. 

Анкица Кртановић је претучена насмрт. На тијелу је имала више подлива, а обдукцијом је утврђено да је умрла од вишеструких удараца у главу.

Иако се чинило да је ријеч о два одвојена случаја, службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а СБК су брзо повезали све и након неколико сати привели Мекића. Пронашли су крваве ножеве, одјећу коју је одбацио на депонији, а код њега су пронашли новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана